Παρίσι! Η πόλη του φωτός, η πόλη του έρωτα. Εκτός από πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι και πρωτεύουσα του ρομαντισμού. Είναι το ιδανικό δώρο για την σχέση ή το γάμο σου. Μια από τις πιο μεγάλες πληθυσμιακά πόλεις της Ευρώπης μπορεί τελικά να σε μαγέψει; Αναμφισβήτητα μπορεί… ειδικά αν μιλάμε για το Παρίσι!

Αυτή η πόλη μαγεύει τους πάντες και πολλώ δε μάλλον, όσους έχουν αδυναμία στην γαλλική κουλτούρα και ομορφιά.

DCIM100GOPROG0257781.

Πόλη: Παρίσι
Χώρα: Γαλλία
Νόμισμα: Ευρώ
Πληθυσμός: 2.229.621
Έκταση: 105,40 km2

Γενικές πληροφορίες:

Το Παρίσι είναι από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες πρωτεύουσες στην Ευρώπη. Όπως και σε όλη την Γαλλία, έτσι και εκεί, θα πρέπει να διαθέτεις ευρώ για να κινηθείς. Ο πληθυσμός της είναι 2,244 εκατομμύρια κάτοικοι (2010). Ο καιρός είναι στο Παρίσι είναι καλός και το κλίμα εύκρατο μεσογειακό. Η πόλη πήρε το όνομά της από μία γαλατική φυλή που ζούσε στην περιοχή, τους Parisii. Λέγεται μάλιστα ότι το όνομα της φυλής Parisii προέρχεται από τη γαλατική λέξη «parisio», που σημαίνει «οι εργαζόμενοι άνθρωποι» ή «οι τεχνίτες». Το Παρίσι είναι σταθερά από τους πιο τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Δες το Παρίσι από ψηλά

Που να πας – Τι να δεις:

Αν πας στο Παρίσι το σίγουρο είναι πως πρώτα θα περάσεις από τον Πύργο του Άιφελ. Έπειτα σίγουρα πας μια βόλτα από το Λούβρο. Εκεί μην ξεχάσεις να θαυμάσεις την Αφροδίτη της Μήλου και την Νίκη της Σαμοθράκης που θα είναι από τα πιο όμορφα αγάλματα που έχεις δει ποτέ σου. Επίσης θα πρέπει να επισκεφθείς την Παναγία των Παρισίων και να ανακαλύψεις την ομορφιά της μέσα και έξω. Δεν συζητούμε καν μια στάση στην Αψίδα του Θριάμβου. Έπειτα θα πρέπει σίγουρα να περάσεις μια βόλτα από την βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Basilique de Sacré-Coeur) που θα σου χαρίσει μια από τις πιο όμορφες θέες του Παρισιού -μετά από τον Πύργο του Άιφελ-. Πέρνα και μια βόλτα από το Μουλέν Ρουζ. Φυσικά αν βρεθείς στο Παρίσι δεν γίνεται να παραλείψεις τη Ντίσνεϋ Λαντ, όπου θα δεις όλους τα αγαπημένα σου καρτούν από τη Disney.

Τι να φας:

Αν πας στο Παρίσι θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στέικ ταρτάρ αλλά και κρεμμυδόσουπα την οποία φτιάχνουν με εξαιρετικό τρόπο στα περισσότερα εστιατόρια. Από γλυκά θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις κρέμ μπρουλέ, προφιτερόλ, μιλ φέιγ και εκλέρ. Κρουασάν και μπαγκέτες για πρωινό επιβάλλονται. Μην λυπηθείς τις θερμίδες, Παρίσι είσαι!

Επεισόδιο Happy Traveller:
Happy Traveller στο Παρίσι

paris happy travveller2 paris happy travveller1

Δες το επεισόδιο Happy Traveller στο Παρίσι

LEAVE A REPLY