Η Πάρμα είναι μια όμορφη πόλη της Ιταλίας και βρίσκεται στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια (περιφέρεια της Ιταλίας). Η πόλη φημίζεται για τα εκπληκτικά της αρχιτεκτονήματα και για το πανεπιστήμιο της Πάρμα που είναι από τα πιο παλιά του κόσμου.

Η πόλη χωρίζεται “χαριτωμένα” στα δύο από τον -ομώνυμο με την πόλη- ποταμό, Πάρμα! Δεν διαθέτει πολλά αξιοθέατα και είναι τέλεια για να την δεις σε μόλις μια ημέρα.

parma-italy-happy-traveller

Πόλη: Πάρμα
Χώρα: Ιταλία
Νόμισμα: Ευρώ
Ίδρυση: 183 π.Χ

Γενικές Πληροφορίες:

Η Πάρμα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της περιοχής Εμίλια-Ρομάνια. Ο πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 177.000 κάτοικοι. Η πόλη είναι έδρα της ιταλικής ομάδας ποδοσφαίρου «Πάρμα». Η έκταση της πόλης είναι  260.77 τ. χμλ. Extra Info: Κάθε Οκτώβριο διοργανώνεται στην πόλη Φεστιβάλ προς τιμήν του Giusepe Verdi.

Τι να κάνεις – Τι να δεις:

Τα παλάτια της πόλης είναι αρκετά, με πιο σημαντικό το Palazzo della Pilotta. Επίσης εκεί έχει ενδιαφέρον να δεις τις πολλές εκκλησίες της Πάρμα, με κορυφαίες την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή, τον καθεδρικό ναό ρομανικής αρχιτεκτονικής του 12ου αιώνα, την Santa Maria della Steccata και την San Francesco del Prato που από τους Ναπολεόντειους χρόνους μέχρι το 1990 λειτουργούσε ως η φυλακή της πόλης. Αν έχεις περισσότερο χρόνο θα μπορούσες να απολαύσεις -τουλάχιστον από έξω- το θέατρο Farnese, τη Cittadella που είναι παλιό φρούριο του 16ου αιώνα, το βασιλικό θέατρο (Teatro Regio), το μουσείο Τοσκανίνι, την γέφυρα Pons Lapidis, τον βοτανικό κήπο Orto Botanico di Parma, το μουσείο Lombardi και  το θέατρο Niccolò Paganini.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Εδώ ισχύει ότι ισχύει και στην υπόλοιπη Ιταλία. Άφθονες πίτσες και πολλές μακαρονάδες θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σου. Η Πάρμα όμως είναι γνωστή για την παρμεζάνα και για αλλαντικό προσούτο ντι Πάρμα. Μην ξεχάσεις να τα δοκιμάσεις.

Πότε να πας:

Στην Πάρμα, όπως και σε όλη την Ιταλία, μπορείς να πας όλο το χρόνο καθώς δεν έχει βαρείς χειμώνες και πολύ ζεστά καλοκαίρια. Φυσικά η καλύτερη περίοδος για να την απολαύσεις είναι Απρίλιο με Οκτώβριο.

 parma-italy-happy-traveller-2 parma-italy-happy-traveller-3 parma-italy-happy-traveller-4 parma-italy-happy-traveller-5

LEAVE A REPLY