Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος.  Επίσης είναι το τρίτο πολυπληθέστερο ελληνικό νησί μετά την Κρήτη και την Εύβοια και ένα από αυτά που αγαπάμε να ταξιδεύουμε. Σε αυτό θα νιώσεις ιπποτικά, αφού η ύπαρξη των κάστρων θα σε μεταφέρει σε άλλες εποχές.

rodos-celestyal-cruises-2015-2979

Γενικές Πληροφορίες

Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού βρίσκεται η πόλη της Ρόδου, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο οικισμό του. Η Μεσαιωνική Πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, αναγνωρίστηκε το 1988 ως πόλη παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Κατά τη μυθολογία το νησί ανήκε στον Θεό Ήλιο. Πήρε το όνομα του , από τη νύμφη Ρόδο , με την οποία έσμιξε ο Ήλιος και έκανε 7 γιους.

Τι να κάνεις – Τι να δεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις είναι μία βόλτα στην μεσαιωνική πόλη. Η Μεσαιωνική πόλη είναι ένα κράμα πολλών πολιτισμών που θα σε ταξιδέψει. Αυτή η βόλτα θα σου μείνει αξέχαστη. Τα αξιοθέατα σε αυτό το νησί είναι αμέτρητα. Πολύ ενδιαφέρον είναι το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή αλλιώς Καστέλο, το αρχαιολογικό μουσείο που στεγάζεται στο κτίριο του νοσοκομείου των Ιπποτών, όπως και οι αρχαίες πόλεις Λίνδος, Ιαλυσός και Κάμιρος.  Αξίζει να επισκεφτείς επίσης την κοιλάδα με τις πεταλούδες  και το ενυδρείο της Ρόδου.

Τι να φας – τι να δοκιμάσεις;

Μερικα από τα παραδοσιακά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις στη Ρόδο είναι το κατσικάκι με λόπια, δηλαδή με ξερά φασόλια ή ρεβίθια, τα πιταρούδια που είναι ρεβιθοκεφτέδες με ντομάτα,  οι χταποδοκεφτέδες , το αρνάκι το γεμιστό και το σουπιόρυζο που είναι ριζότο με μελάνι σουπιάς. Δυο από τα πιο γνωστά παραδοσιακά γλυκά της Ρόδου είναι τα μελεκούνια , και τα μοσχοπούγκια. Επίσης κάτι πολύ ιδιαίτερο που μπορείς να βρεις στη Ροδίτικη κουζίνα είναι οι ντολμάδες και το γλυκό με κυκλάμινο.

rodos-celestyal-cruises-2015-_2498rodos-celestyal-cruises-2015-_2813rodos-celestyal-cruises-2015-2491
rodos-celestyal-cruises-2015-328

LEAVE A REPLY