Σεράγιεβο, η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη πόλη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Μπορεί στην σύγχρονη ιστορία η πόλη να έπαθε πολλά λόγω των πολέμων, όμως σήμερα οι πληγές έχουν κλείσει. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια υπάρχει και αύξηση στην τουριστική κίνηση της πόλης. Τι λες.. πάμε να κάνουμε μια βόλτα;

bosnia herzegovina happy traveller (14)

Πόλη: Σαράγιεβο
Χώρα: Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Πληθυσμός: 555.210

Γενικές Πληροφορίες:
Σεράγιεβο ή Σαράγιεβο. Όπως και να το πεις είναι σωστό! Το Σεράγιεβο είναι η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη που διαθέτει τζαμί, καθολική εκκλησία, ορθόδοξη εκκλησία και συναγωγή στην ίδια γειτονιά. Το Σεράγεβο έχει υγρό ηπειρωτικό κλίμα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα της πόλης. Τα τελευταία χρόνια στη πόλη παρατηρείται ιδιαίτερη αύξηση του τουρισμού.

bosnia herzegovina happy traveller (11)

Που να πάω – Τι να δω:
Η πόλη δεν έχει πολλά αξιοθέατα έχει όμως την υπέροχη παλιά πόλη που σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σου. Επίσης διαθέτει όμορφα κτίρια, τα σημαντικότερα είναι τα Bosmal City Center, BBI Centar, Sarajevo City Center και Avaz Twist Tower, που είναι και ο ψηλότερος ουρανοξύστης των Βαλκανίων. Κάνε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Miljacka που την διασχίζει. Φυσικά μην ξεχάσεις να βγεις λίγο εκτός κέντρου και να ανέβεις ψηλά ώστε να απολαύσεις την πανοραμική θέα της πόλης.

LEAVE A REPLY