Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο. Το λέει και το τραγούδι και εμείς χατίρια δεν χαλάμε. Αφού το λέει το τραγούδι, θα πάμε μια βόλτα μέχρι το Βερολίνο. Εμείς δεν ξεχάσαμε που θέλαμε να πάμε βλέπεις.. και τα βήματά μας,  μας έβγαλαν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Πάμε να ανακαλύψουμε τα πάντα για αυτήν!

berlin germany happy traveller (20)

Χώρα: Γερμανία
Πόλη: Βερολίνο
Επίσημες Γλώσσες: Γερμανική
Πολίτευμα: Ομοσπονδιακή Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Νόμισμα: Ευρώ
Πληθυσμός: 3,4 εκατομμύρια κάτοικοι

Γενικές Πληροφορίες:

Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Είναι δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον πληθυσμό της. Επίσης η πόλη αυτή αποτελεί και κρατίδιο της γερμανικής ομοσπονδίας και σήμερα  ζουν εκεί περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Κλείσε φθηνό εισιτήριο για Βερολίνο

Τι να δεις στο Βερολίνο:

Brandenburg Gate – Πύλη του Βρανδεμβούργου. Η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι η οπτική αντανάκλαση της αντιπαλότητας στο Βερολίνο. Μπορεί αρχικά να χτίστηκε ως σημάδι της ειρήνης, όμως μετέπειτα σήμανε τη διαίρεση του Ανατολικού και το Δυτικού Βερολίνου. Πέρασε την Πύλη από τη μια μεριά στην άλλη και νιώσε ελεύθερος. Σκέψου πως πριν από μερικές δεκαετίες αυτό δεν θα σου επιτρεπόταν.
Επίσκεψη στο πάρκο TiergartenΤο Tiergarten είναι το μεγαλύτερο πάρκο του Βερολίνου. Είναι καταπράσινο και αγαπημένο πάρκο των ντόπιων αλλά και των τουριστών. Εκεί θα βρεις και κάποια  από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το Μνημείο για τους δολοφονημένους Εβραίους της Ευρώπης (Memorial to the Murdered Jews of Europe) αλλά και το Soviet War Memorial
Τείχος του Βερολίνου. Το πασίγνωστο, ιστορικό και άκρως ιδιαίτερο τείχος του Βερολίνου. Από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης και εκείνο που χώρισε την πόλη στα δύο.
Το ζωγραφιστό κομμάτι στο τείχος του Βερολίνου. Μια τεράστια ζωγραφιά στο τείχος του Βερολίνου. Μια ανοιχτή προς όλους γκαλερύ από καλλιτέχνες όλου του κόσμου. Μάλιστα πολλές ζωγραφιές του τοίχου έχουν γίνει πολύ διάσημες.
Berliner Dom. Ο Berliner Dom είναι ο καθεδρικός ναός του Βερολίνου. Είναι ένας υπέροχος θολωτός καθεδρικός ναός και χρονολογείται από το 1415. Οι επισκέπτες μπορούν κανονικά να εισέλθουν ναό και να επισκεφθούν το Μουσείο του. Εκεί θα βρουν πληροφορίες για την ιστορία του.

berlin germany happy traveller

Που να φας στο Βερολίνο:

Όταν πρόκειται για φαγητό στο Βερολίνο, έχεις ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Δοκίμασε τις φθηνές επιλογές όπως το «currywurst» από ένα «τοπικό περίπτερο» ή τσέκαρε ένα από τα εξαιρετικά εστιατόρια του Βερολίνου. Αν θέλεις να δοκιμάσεις την παραδοσιακή γερμανική κουζίνα, πήγαινε στο Zur Letzten Instanz (Waisenstraße 14-16, 10179 Berlin), που είναι το παλαιότερο εστιατόριο στο Βερολίνο. Για γκουρμέ κουζίνα προτίμησε το Sage (Köpenicker Str. 18-20, 10997 Berlin), που έχει επίσης και υπαίθριο μπαρ που βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι ιδανικό για ένα ποτό μετά το δείπνο.

Κλίμα – Καιρός:

Το Βερολίνο χαρακτηρίζεται από εύκρατο μεσόθερμο κλίμα.  Τα καλοκαίρια είναι δροσερά και οι χειμώνες ιδιαίτερα ψυχροί με μέση μέγιστη θερμοκρασία 3 °C.  Από το Νοέμβριο ως και τον Μάρτιο καταγράφονται ισχυρές χιονοπτώσεις, οπότε αν θέλεις κάτι πιο ήπιο καλύτερα να επισκεφθείς το Βερολίνο προς την άνοιξη ή το καλοκαίρι. 

Κλείσε φθηνό ξενοδοχείο στο Βερολίνο.

LEAVE A REPLY