Αιδηψός! Πασίγνωστη για τα ιαματικά λουτρά της, την εγκάρδια φιλοξενία των κατοίκων της αλλά και τα φυσικά τοπία που μαγεύουν κάθε επισκέπτη. Έπειτα από τόσα ταξίδια, αποφασίσαμε ότι δεν γίνεται να μην έχουμε επισκεφθεί την επιβλητική Αιδηψό! Πήραμε το μωρό και τον σκύλο μας και μπήκαμε στο αμάξι!
Μπήκαμε στα θεραπευτικά νερά της, δοκιμάσαμε τα νόστιμα φαγητά της, είδαμε τις όμορφες γωνιές της και τώρα ήρθε η ώρα να σου τις παρουσιάσουμε.

Πόλη: Αιδηψός
Χώρα: Ελλάδα
Γεωγραφικό διαμέρισμα: Στερεά Ελλάδα
Γεωγραφική υπαγωγή: Εύβοια
Πληθυσμός: 1.249
Γενικές Πληροφορίες: Η Αιδηψός είναι γνωστή από την αρχαιότητα κυρίως για τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών της. Μάλιστα την έχουν επισκεφθεί ουκ ολίγοι διάσημοι και αυτό δείχνει την σημαντικότητά της ανά τις εποχές. Κάποιοι από αυτούς ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Κωστής Παλαμάς, ο Μενέλαος Λουντέμης, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο Ομάρ Σαρίφ και η Γκρέτα Γκάρμπο. Το όμορφο χωριό του νομού Ευβοίας βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων βόρεια των Λουτρών Αιδηψού και 110 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας. Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 1.249 κατοίκους.

Τουρισμός: Τουρισμός στην Αιδηψό υπήρχε πάντα. Εδώ και 2.000 χρόνια την επισκέπτονταν πολλοί ταξιδιώτες που ήθελαν να ευεργετηθούν από τα ιαματικά νερά της. Από τις αρχές του 20ού αιώνα και μέχρι το 1960 η Αιδηψός γίνεται πόλος έλξης τουριστών όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδος. Έπειτα η τουριστική κίνηση μειώθηκε και μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ανακάμπτει.
Happy Info: Τα ιαματικά νερά της Αιδηψού σύμφωνα με τη μυθολογία είναι το δώρο του Θεού της φωτιάς Ήφαιστου προς την Θεά Αθηνά για τον προστατευόμενο της Ηρακλή.
Πότε να πάω: Η Αιδηψός είναι πολύ ενδιαφέρον προορισμός όλο τον χρόνο. Αν όμως ιδανικά θέλεις να συνδυάσεις τον προορισμό με μπάνιο και λουτρά καλύτερα είναι να επιλέξεις άνοιξη ή καλοκαίρι. Όμως και το φθινόπωρο η περιοχή είναι επισκέψιμη.

Πως θα φτάσεις στην Αιδηψό: Η άφιξή σου στην πόλη δεν είναι καθόλου δύσκολη. Ειδικά αν έχεις το δικό σου Ι.Χ. Έρχεσαι από το 150ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και από κει παίρνεις το φέρρυ μποτ στο λιμάνι της Αιδηψού. Ο χρόνος διαδρομής του φέρρυ μποτ είναι συνήθως 45′. Βέβαια μπορείς να φτάσεις και οδικώς, μέσω της Χαλκίδας. Εμείς όμως που φτάσαμε στην Αιδηψό από Θεσσαλονίκη ακολουθήσαμε άλλη οδό. Πήραμε την έξοδο για Γλύφα της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Λαμίας. Από εκεί πήγαμε με φέρρυ μποτ στον Αγιόκαμπο. Ο εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής του φέρρυ μποτ είναι 30′.
Ξενοδοχείο – Διαμονή: Βρες πανέμορφα και οικονομικά καταλύματα για στην Αιδηψό με ένα κλίκ.
Δες επίσης: