Ταξίδι με μωρό στο αεροπλάνο. Όλα όσα θα ήθελες να γνωρίζεις πριν πετάξεις με το μωρό σου, σε ένα άρθρο. Ταξιδιωτική ασφάλιση, κάθισμα αυτοκινήτου, αλλαξιέρες και άλλα πολλά.
Όταν ξεκινήσεις τα ταξίδια με το μωρό σου τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Μην πανικοβάλεσαι όμως, δεν το λέμε με την κακή έννοια, αλλά με την καλή. Μπορεί να πρέπει να είσαι πάντα ετοιμοπόλεμη στις ανάγκες του, όμως οι χαρές που θα μοιραστείς μαζί του και οι εμπειρίες που θα ζήσετε μαζί θα είναι ΜΟ-ΝΑ-ΔΙ-ΚΕΣ!
1. Ταξιδιωτική ασφάλεια
Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα -ειδικά τώρα που ταξιδιεύεις με μωρό- είναι η ταξιδιωτική ασφάλεια. Εμείς έχουμε την ετήσια ασφάλεια, αλλά αν εσείς δεν ταξιδεύετε τόσο συχνά μπορείτε να κλείνετε μια ασφάλεια πριν από κάθε ταξίδι. Είναι πανεύκολο και γίνεται online και το πιο σημαντικό, με πολύ μικρό κόστος.
2. Καθισματάκι αυτοκινήτου
Εφόσον υπάρχει μικρό και εύκολο στη μεταφορά καρεκλάκι πάρε μαζί σου το δικό σου. Μπορεί να το θεωρήσεις μπελά, αλλά θα ξέρεις σίγουρα το πόσο καλό και καθαρό είναι το καρεκλάκι που θα βάλεις το μωρό σου μέσα. Αν δε γίνεται να το πάρεις λόγω όγκου ή κιλών, τότε μίλησε με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων σας και εξασφάλισε ότι το καρεκλάκι θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερο, καθαρότερο και σχετικά καινούριο χωρίς να έχει γίνει μεγάλη χρήση.
3. Καρότσι
Φρόντισε το καρότσι που θα πάρεις στο αεροπλάνο να είναι yo-yo για να μην χρειαστεί να το δώσεις στις αποσκευές. Αν δικαιούστε μια αποσκευή ακόμη, τότε μπορείτε ελεύθερα να το πάρετε. Αλλά θα πρέπει απαραιτήτως να είναι από αυτά που κλείνουν και να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις. Πριν πετάξετε, τσεκάρετε ονλάιν.
4. Η τσάντα του μωρού
Η τσάντα του μωρού με όλα τα απαραίτητα. Πάνες, κρέμες, αλλαξιές, κουβερτούλα, σεντονάκι, φυσιολογικό ορό και όλα όσα έχει απόλυτη ανάγκη ένα μικρό μωρό.
5. Μάρσιπος
Μάρσιπος ο απαραίτητος. Εννοείται πως το καρότσι είναι πάντα η πρώτη μας ανάγκη γιατί εκεί το μωρό μπορεί να ξαπλώσει, να ξεκουραστεί και να μεταφερθεί με ασφάλεια, αλλά και ο μάρσιπος βολεύει εξαιρετικά σε πάρα πολλά σημεία.
6. Βουλωμένα αυτιά
Πρέπει σίγουρα να αντιμετωπίσεις τα βουλωμένα αυτιά του μωρού σου σε κάθε απογείωση και προσγείωση. Δώσ΄του κάτι να πιει για να καταπίνει ή βάλτου μια πιπίλα στο στόμα. Πριν κάνεις οτιδήποτε από όλα αυτά όμως, συμβουλέψου τον γιατρό σου.
7. Ηλικία πτήσης
Το δικό μας μωρό, πέταξε για πρώτη φορά όταν ήταν 3 μηνών και πήγε στην Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα στο Κίεβο. Το όριο στην ηλικία που θα πετάξει το μωρό -στην ουσία- το θέτει ο γονιός που σε συνεργασία με τον παιδίατρο, αποφασίζουν πότε και αν το μωρό μπορεί να πετάξει. Πριν κάνεις οτιδήποτε από όλα αυτά όμως, συμβουλέψου τον γιατρό σου.
8. Είναι οκ αν κλάψει
Ειδικά αν είναι μεγάλη η πτήση, ίσως το μωρό σου να θέλει να σου πει ότι πεινάει, ότι νυστάζει και να σου δείξει με τον τρόπου του τη δυσαρέσκειά του για κάτι. Είναι οκ. Δε χρειάζεται να νιώθεις άσχημα που κλαίει. Είναι μωράκι και κλαίει! Προσπάθησε να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να ηρεμήσει όπως θα έκανες πάντα. Μην πανικοβάλεσαι! Οι μανούλες και όσοι έχουν μωρά σε καταλαβαίνουν, οι άλλοι απλώς θα πρέπει να υπομείνουν το μελωδικό του κλαματάκι!
9. Διάλεξε τη θέση που σε βολεύει στο check in
Αν θέλεις να σηκώνεσαι και να κάθεσαι ευκολότερα είναι προτιμότερο να κάθεσαι στον διάδρομο. Αν θέλεις να είσαι πιο prive επίλεξε μια θέση με παράθυρο. Η κάθε μαμά βολεύεται διαφορετικά, για αυτό και η επιλογή είναι δική σου!