Μπάλος! Μπορεί να είναι πανάρχαιος ελληνικός χορός, είναι όμως και μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Θα τον δεις να στέκεται περήφανος στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, στο νομό Χανίων.

Φιλοξενεί στους μικρούς κολπίσκους του εκατοντάδες τουρίστες οι οποίοι θέλουν να μάθουν γιατί γίνεται τόσος λόγος για αυτή την παραλία. Μόλις φτάσεις εκεί, καταλαβαίνεις όλους τους λόγους.. και δεν θέλεις με τίποτα να φύγεις από αυτό το μέρος!

DCIM101MEDIADJI_0058.JPG

Το Business Insider χάρισε στην παραλία του Μπάλου μια θέση στα 35 άγνωστα «στολίδια» του κόσμου. «Υπέροχες λευκές αμμουδιές, καταγάλανα νερά και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας», έγραφε για αυτήν το γνωστό περιοδικό. Και είχε απόλυτο δίκιο. Μια επίσκεψη σε αυτή τη παραλία θα σε πείσει. Εμείς επισκεφθήκαμε το Μπάλο και είμαστε κατενθουσιασμένοι.

Λίγο η παραλία με τη ροζ άμμο, λίγο η θάλασσα με το  σμαραγδένιο χρώμα αρκούν για να σε μεταφέρουν στον απόλυτο παράδεισο των διακοπών. Που είναι ακριβώς εκεί… στη Λιμνοθάλασσα του Μπάλου.

Πότε να πάω: 

Αν είσαι τύπος που σου αρέσει η πολυκοσμία προτίμησε την παραλία του Μπάλου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τότε είναι η μεγαλύτερη τουριστική σεζόν και η παραλία κυριολεκτικά «πνίγεται» στον κόσμο. Αν πάλι θέλεις πιο ήρεμες καταστάσεις επίλεξε καλύτερα μήνες όπως ο Ιούνιος ή ο Σεπτέμβριος που τα πράγματα χαλαρώνουν. Επίσης όσο πιο νωρίς πας, τόσο λιγότερο κόσμο θα συναντήσεις.

Ο Ευτύχης στο Μπάλο
Ο Ευτύχης στο Μπάλο

Πρόσβαση – Πως να πάω:

Στο Μπάλο μπορείς να φτάσεις με δύο τρόπους. Είτε οδικώς, είτε μέσω θαλάσσης. Και οι δύο τρόποι είναι ενδιαφέροντες, απλά ο πρώτος ενέχει λίγο μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Στο Μπάλο, οδικώς. Για να φτάσεις οδικό στο Μπάλο θα πρέπει να οδηγήσεις προσεκτικά μέχρι το σημείο που μπορείς να αφήσεις το αμάξι σου. Δεν υπάρχει προστατευτικό κιγκλίδωμα στην άκρη του δρόμου και θα πρέπει επίσης να προσέχεις και τις πέτρες στο δρόμο. Αφού παρκάρεις το αμάξι σου θα πρέπει να περπατήσεις μια σχετικά μεγάλη διαδρομή για να φτάσεις στην παραλία. Η διαδρομή πηγαίνοντας είναι κατηφόρα, κάτι που κάνει εύκολη την άφιξή σου στην παραλία. Το δύσκολο είναι στην επιστροφή, που θα πρέπει να ανέβεις. Βέβαια αν επιλέξεις αυτό τον τρόπο για να φτάσεις θα αποζημειωθείς για τον κόπο σου από την υπέροχη θέα που θα αντικρίσεις.

Στον Μπάλο με καραβάκι/βάρκα. Μπορείς λοιπόν να φτάσεις στην πανέμορφη παραλία του Μπάλου και μέσω θαλάσσης. Υπάρχουν μεγάλα τουριστικά πλοία που κάνουν αυτή τη δουλειά -μεταφέρουν τον κόσμο στην παραλία- από την Κίσσαμο. Αν θέλεις πιο ιδιωτικές καταστάσεις, μπορείς να νοικιάσεις μια βάρκα η οποία θα σε μεταφέρει και θα σε πάρει από την παραλία.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here