Ο διατηρητέος οικισμός της Κεφαλονιάς έχει καταφέρει να κεντρίσει τα βλέμματα. Τα διεθνή και τα εγχώρια. Το Φισκάρδο σε κερδίζει με τα ολάνθιστα σοκάκια του, τα γραφικά, πολύχρωμα σπίτια του και το μοναδικά γραφικό λιμανάκι του.

Όλα αυτά και άλλα πολλά μπορείς να τα ανακαλύψεις μόνο περπατώντας το και γνωρίζοντάς το από κοντά. Εμείς απλώς θα προσπαθήσουμε να σου μεταφέρουμε τη μαγεία του μέσα από το κείμενο και τις φωτογραφίες.

Φισκάρδο από ψηλά

Χώρα: Ελλάδα
Νησί: Κεφαλονιά
Κάτοικοι: 189
Περιφέρεια: Ιονίων Νήσων
Περιφερειακή Ενότητα: Κεφαλληνίας
Δήμος: Σάμης
Δημοτική Ενότητα: Ερίσου

Γενικές Πληροφορίες: Το όνομά του Φισκάρδο οφείλεται στο παραφρασμένο όνομα του κατακτητή του νορμανδό Ροβέρτο Γυισκάρδο. Το κατέλαβε τον 11ο αιώνα, αλλά άφησε για πάντα την υπογραφή του στον τόπο. Το παραθαλάσσιο χωριό της Κεφαλονιάς έχει 189 κατοίκους και χει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Το λιμάνι του Φισκάρδο συνδέει την Κεφαλονιά με την Ιθάκη και την Λευκάδα, με συχνά δρομολόγια, ειδικά το καλοκαίρι.

Happy Info: Το Φισκάρδο είναι ο τόπος καταγωγής του Έλληνα ποιητή Νίκου Καββαδία. Μάλιστα μέχρι σήμερα υπάρχει και το σπίτι όπου έζησε ως παιδί.

Η Ηλέκτρα με την κόρη της στο μάρσιπο στους δρόμους του Φισκάρδο

Που να πάω – Τι να δω – Σημεία ενδιαφέροντος στο Φισκάρδο: Κάνοντας μια βόλτα στον γραφικό παραλιακό πεζόδρομο με τα πολύχρωμα αρχοντικά, καταλαβαίνεις αμέσως που οφείλεται η φήμη του. Το εκπληκτικό με το Φισκάρδο είναι ότι ο σεισμός του 1953 δεν προκάλεσε καταστροφές και για αυτό μπορεί μέχρι και σήμερα να περηφανεύεται για τα πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια του. Κάνε μια επίσκεψη στο φάρο στο ακρωτήρι του Φισκάρδου, δες τα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής του 6ου αιώνα στη θέση «Χτούρια».

Info: Το Φισκάρδο βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από το Αργοστόλι.

Τουρισμός στο Φισκάρδο: Οι τουρίστες που επισκέπτονται το Φισκάρδο είναι στην πλειοψηφία τους Άγγλοι. Μετά έρχονται οι Έλληνες και έπειτα όλες οι υπόλοιπες εθνικότητες.

Που να μείνω – Ξενοδοχείο – Διαμονή: Κατά τη διαμονή μας στην Κεφαλονιά είχαμε ως ορμητήριο το χωριό Αγκώνα και επιλέξαμε να μείνουμε στη Βίλα ΚΑΤΟΙ. Περισσότερες πληροφορίες για τη βίλα μπορείς να βρεις και στο επίσημο site τους villakatoi.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here