Συνεχίζουμε το καλοκαιρινό μας ταξίδι στις Κυκλάδες και επόμενος προορισμός τα παραδεισένια Κουφονήσια. Από τους πιο hot προορισμούς των τελευταίων χρόνων. Φτάνουμε με το πλοίο στο λιμάνι και αμέσως αντικρίζουμε την πισινάτη παραλία Άμμος μπροστά στον κεντρικό οικισμό, μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Θα εξερευνήσουμε από άκρη σ΄άκρη το μικροσκοπικό Άνω Κουφονήσι, θα περπατήσουμε στα σοκάκια της χώρας για να μιλήσουμε με ντόπιους. Θα πάμε στο ψηλότερο σημείο του νησιού να δούμε τη θέα. 

Θα θαυμάσουμε το γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία χωρίς σκεπή. Θα φτάσουμε σε σημεία με εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, θα βουτήξουμε στη φυσική πισίνα και θα πάμε πεζοπορία για να φτάσουμε ως το Μάτι του Διαβόλου, την εντυπωσιακή σπηλιά με την τρύπα που μοιάζει με κρατήρα και από μέσα βγαίνει το νερό της θάλασσας. 

Θα κάνουμε μπάνιο και θα φάμε στον Φοίνικα, θα μπούμε σε φουσκωτό για να πάμε να δούμε από κοντά το Κέρος και με καΐκι θα πάμε στο Κάτω Κουφονήσι για βόλτα και φαγητό. Μαγευτικά νερά, εντυπωσιακά βράχια, σπηλιές, ευχάριστοι άνθρωποι, καλό φαγητό. Το ελληνικό καλοκαίρι στα καλύτερά του. 

Happy Traveller στα Κουφονήσια, δες το εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here