haruru falls new zealand happy traveller (2)
Ο καταρράκτης Haruru βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό μέρος, πολύ κοντά στην πόλη Παίχια (Paihia). Το νερό πέφτει σε σχήμα πετάλου, πράγμα πολύ σπάνιο και εντυπωσιακό. Ο μύθος Maori λέει ότι ένα taniwha (τέρας του νερού) ζει στη λιμνοθάλασσα κάτω από το Haruru Falls. Σε εμάς πάντως δεν εμφανίστηκε. Έτσι για την ιστορία, το όνομα Haruru σημαίνει «μεγάλος θόρυβος».

Οδηγίες:

Μπορείς εύκολα να φτάσεις εκεί. Είτε με αμάξι, είτε με τα πόδια. Υπάρχει πάρκινγκ πάρα πολύ κοντά στους καταρράκτες (μόλις 2 λεπτά περπάτημα), αλλά υπάρχει και μια εξαιρετική διαδρομή με τα πόδια. Μπορείς να επιλέξεις ό,τι σου αρέσει περισσότερο.

DCIM100MEDIADJI_0064.JPG

Τι χρειάζεσαι:

Δεν θα χρειαστείς ιδιαίτερα παπούτσια ή ρούχα (ειδικά αν επιλέξεις να πας οδικώς). Αν θέλεις να περπατήσεις μέχρι εκεί τότε καλό θα είναι να φορέσεις τα αθλητικά σου και ένα άνετο παντελόνι. Φυσικά μην ξεχάσεις την φωτογραφική μηχανή σου για να βγάλεις φωτογραφίες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here