Οι ερωτήσεις σας είναι θησαυρός! Μας βοηθάτε πολύ στέλνοντάς μας ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και εμείς με την σειρά μας, βοηθάμε εσάς να ταξιδεύετε πιο ωραία και άνετα.
Ένας χρήστης του youtube ρώτησε τον Ευτύχη στο κανάλι του:
Επειδή δεν έχω ιδέα από τεχνολογία, πως μπορώ να έχω ίντερνετ όταν είμαι σε διακοπές στο εξωτερικό και όταν είμαι στο δρόμο;
Και εμείς απαντάμε:
Το πιο φθηνό είναι να βρεις κάτι αντίστοιχο με τις καρτοκινητές στην Ελλάδα. Αγόρασε μια τοπική κάρτα sim και θα «σωθείς». Και εσύ και τα social media σου και κυρίως το πορτοφόλι σου. Υποτίθεται ότι το roaming στην Ευρώπη πλέον είναι δωρεάν, αλλά για να είσαι πάντα σίγουρος ότι δεν θα σου έρθει κανένας λογαριασμός στα ύψη, είναι καλύτερα να αγοράσεις μια τοπική κάρτα sim. Συνήθως με 15-20 ευρώ έχεις ίντερνετ για καμιά εβδομάδα. Ανάλογα με την χώρα παίζουν και οι τιμές. Στην Ασία -για παράδειγμα- είναι πιο φθηνά.
Τις βρίσκεις στα παντοπωλεία και τα super market. Επίσης μπορείς να μοιράζεσαι το ίντερνετ με wifi hotspot και με άλλον στην παρέα. Ένα app που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις είναι το Free Wifi Spot. Ένα πρόσφατο παράδειγμά μας είναι το Λονδίνο. Με 15 ευρώ είχαμε ίντερνετ παντού. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Φινλανδία. Εκεί βρήκαμε κάρτα sim με απεριόριστο ίντερνετ για μια εβδομάδα με μόλις 3 ευρώ.
Αν θέλεις να κρατήσεις την δική σου κάρτα sim από Cosmote, Vodafone κτλ. τότε θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα:
- Θα είναι πιο ακριβή επιλογή. Μπορείς ελεύθερα να χρησιμοποιήσεις την δική σου κάρτα Cosmote, What’s up, Vodafone, Vodafone CU αλλά και όλες τις υπόλοιπες, απλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η χρέωση θα είναι μεγαλύτερη. Για παράδειγμα η Cosmote έχει roaming με 10ΜΒ με 10,17 ευρώ ενώ η Vodafone πάλι διαθέτει ημερήσια πακέτα με αντίστοιχες τιμές.
- Επίλεξε καρτοκινητή. Επίσης γνώριζε από πριν ότι είναι πολύ πολύ καλύτερο να έχεις καρτοκινητή και όχι σύνδεση σε ταξίδι σου στο εξωτερικό. Έχοντας μαζί σου σύνδεση μπορείς να υπερχρεώσεις τον λογαριασμό σου χωρίς να το καταλάβεις. Επίσης έχουμε παρατηρήσει από προσωπική μας εμπειρία ότι το roaming των καρτοκινητών είναι πολύ καλύτερο από εκείνο των συνδέσεων.
Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το θέμα, τσέκαρε και το βίντεο του Ευτύχη που ακολουθεί:
Γειά σας,
το καλοκαίρι θα βρίσκομαι Αμερική μαζί με την οικογένειά μου για 1 μήνα. οπότε θέλουμε όλοι κινητά, 3 άτομα. θα με συμβουλεύατε να πάρω κάρτα sim και κάρτες χρέωσης?
αν ξέρετε να μου πείτε κάτι συγκεκριμένο, θα το εκτιμούσα.
σας παρακολουθούμε στα ταξίδια σας, είστε φανταστικοί! 🙂
ευχαριστώ.
Δείτε τι σας συμφέρει ανάλογα με το πόσο το λειτουργείτε και τι ξοδεύετε. Λογικά η sim card θα σας βολέψει πολύ περισσότερο!
Γεια σας Μένω Γερμανία αλλά έχω κάρτα κοσμοτε. Στο φβ μου ζητά το νούμερο τηλ το βάζω αλλά σαν κωδικό μου έχει της Γερμανίας προσπάθησα να βάλω το ελληνικό αλλά τιποτα τι να κανω
Σχεδιάζω ένα ταξίδι μιας εβδομάδας το Δεκέμβριο για Κίεβο. Σας παρακαλώ μπορείτε να μου προτείνετε τον τρόπο που θα έχω ίντερνετ χωρίς μεγάλη επιβάρυνση; Ευχαριστώ πολύ.
Πάρτε sim card από το Κίεβο!
Για να μειώσετε την οικονομική επιβάρυνση συγκρίνετε τις εταιρείες που θα βρείτε και δείτε ποια είναι η οικονομικότερη απ΄όλες. 🙂
Με τις κάρτες sim όμως τι γίνεται που όλα τα κινητά δεν έχουν το ίδιο μέγεθος κάρτας sim; Π.χ στα iPhone δεν βγαίνει εύκολα θέλει ένα εργαλείο τύπου καρφίτσα.
Ε καλά, αυτό είναι εύκολο. Θα έχεις μαζί σου μια καρφίτσα ή το εργαλείο που είχε μέσα στο πακέτο του κινητού όταν το πήρες και θα το ανοίγεις. Εμείς πάντα έχουμε μαζί μας. Αλλά το κινητό ανοίγει και με μια απλή καρφίτσα. Όσον αφορά το μέγεθος της κάρτας δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν παίρνεις καινούρια κάρτα, υπάρχουν όλα τα μεγέθη και διαλέγεις ποιο σου ταιριάζει!