Όλοι οι ακόλουθοι του Διόνυσου έχουν δώσει ραντεβού και φέτος στη Ξάνθη με έντονα καρναβαλίστικους ρυθμούς. Η Ξάνθη με το καρναβάλι της πρωτοστατεί και πάλι στα εορταστικά δρώμενα της χώρας για τις Απόκριες.

Η πόλη φοράει τα γιορτινά της και γοητεύει κάθε επισκέπτη. Ξέφρενοι χοροί και γιορτές σε κάθε κομμάτι της πόλης. Από τις αρχές του Φεβρουαρίου οι Ξανθιώτες μπαίνουν σε γιορτινή διάθεση συμμετέχοντας σε παραδοσιακούς χορούς, αποκριάτικα πάρτυ και παράλληλα διοργανώνοντας πολλές εκθέσεις και δρώμενα. Όλα αυτά καταλήγουν στη μεγάλη βραδινή παρέλαση του Σαββάτου, όπου συμμετέχει όλη η πόλη αλλά και οι επισκέπτες της. Η γιορτινή ατμόσφαιρα ολοκληρώνεται με την παρέλαση της Κυριακής και τον ξέφρενο χορό σε όλη την πόλη.

Η Ξάνθη διοργανώνει το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας και το δεύτερο μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα.

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολουθεί γλέντι με ποτό, πυροτεχνήματα και μουσική. Για το τέλος έχουν αφήσει το κάψιμο του «Τζαρού», το έθιμο που έχει τις ρίζες του από το Σαμακώβ και τους πρόσφυγές του.

Κλείσε οικονομικό ξενοδοχείο στην Ξάνθη

Το Ξανθιώτικο ΚαρναβάλιΘρακικές Λαογραφικές Εορτές ή Καρναβάλι Ξάνθης είναι ο θεσμός με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην πόλη και έχει ξεκινήσει από το 1966. Με μια πορεία 55 ετών, έχει περάσει από ποικίλες φάσεις εξέλιξης και έχει φτάσει στην σημερινή του μορφή.

Ο τουρισμός της Ξάνθης εξαιτίας του καρναβαλιού: Η φήμη του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού έχει ξεπεράσει πλέον τα ελληνικά σύνορα. Η Ξάνθη και το καρναβάλι της έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστά στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Στην πόλη καταφτάνουν κατά τη διάρκεια των Απόκρεων επισκέπτες από την Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Ρουμανία, κάθε χρόνο. Οι ταξιδιώτες θέλουν να δουν από κοντά το Καρναβάλι και πολλοί από αυτούς θέλουν ακόμη και να συμμετέχουν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here