Σε κάθε τι κακό υπάρχει και κάτι καλό. Και τούμπαλιν. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει και τα απρόσμενα θετικά (!) γεγονότα της. Ο άνθρωπος μάλλον μετά απ΄αυτό το σοκ (κορονοϊός) θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να επανεξετάσει. Η οικολογία πρέπει να γίνει πλέον τρόπος ζωής για όλους μας.
Τα κανάλια της Βενετίας καθάρισαν, η ατμόσφαιρα της Κίνας επίσης, τα δελφίνια βγήκαν στο λιμάνι του Κάλιαρι στην Σαρδηνία της Ιταλίας.
Info: Ο κορωνοϊος είναι άκρως απειλητικός για τον άνθρωπο, αλλά δεν δείχνει το ίδιο απειλητικός να είναι και για τη φύση, η οποία δείχνει να γιατρεύεται.
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ένα πολύ ηχηρό παράδειγμα είναι η Βενετία. Σήμερα το νερό που ρέει μέσα από τα κανάλια της ιταλικής πόλης είναι για πρώτη φορά πεντακάθαρο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν την είχαμε επισκεφθεί ήταν σαν βούρκος. Τώρα τα ψάρια φαίνονται στο νερό και οι κύκνοι επέστρεψαν.
Ο αποκλεισμός λόγω κορωνοϊού και η μείωση της κυκλοφορίας στα κανάλια, τα οποία δεν διαπερνούν πια γόνδολες, έχουν κάνει τα ιζήματα να κατακάτσουν, καθιστώντας το νερό πιο διαυγές. Και μπορεί να μην σημαίνει πως τα νερά έχουν καθαρίσει, αλλά σίγουρα έχουν «ηρεμήσει» από την υπερκινητικότητα και την βρωμιά. Για αυτό άλλωστε επέστρεψαν και οι κύκνοι. Δείτε παρακάτω τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες.
ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΙΑΡΙ – ΣΑΡΔΗΝΙΑ
Τα δελφίνια ούτε που πλησίαζαν στις Ακτές της Σαρδηνίας. Αυτές τις ημέρες όμως υπάρχουν πολλά βίντεο που ανέβηκαν στα οποία φαίνονται να βγαίνουν στο Λιμάνι Κάλιαρι. Η φύση κάνει επανεκκίνηση και είναι ίσως το πιο όμορφο νέο που έχουμε λάβει εδώ και αρκετές ημέρες.
ΚΙΝΑ
Σύμφωνα με το BBC οι δορυφορικές εικόνες έχουν δείξει δραματική μείωση των επιπέδων ρύπανσης στην Κίνα, η οποία έχει προκληθεί λόγω των απαγορεύσεων που ίσχυαν εξαιτίας του ιού. Οι χάρτες της Nasa παρουσιάζουν μειωμένες ποσότητες διοξειδίου του αζώτου για φέτος. Η εικόνα είναι εκπληκτική και δείχνει πόσο ριζικά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, ένας τέτοιος ιός.
Photos – Πηγές: Οι φωτογραφίες της Βενετίας από τον λογαριασμό της @ikaveri στο twitter. Η φωτογραφία με την ατμοσφαιρική ρύπανση της Κίνας είναι από το BBC. Περισσότερες πληροφορίες για τη ρύπανση της Κίνας μπορείτε να βρείτε στο αντίστοιχο άρθρο.