Το νησί Μυκήνες βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της χώρας. Το νησάκι με το ελληνικότατο όνομα είναι καταπράσινο και γοητεύει κάθε επισκέπτη.
Είναι το κορυφαίο αξιοθέατο της χώρας και το πιο γνωστό στους τουρίστες, κυρίως γιατί εκεί βλέπουν πάρα πολλά πάφιν!
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το νησί Μυκήνες (Mykines) είναι ένα νησάκι 10 τ.χλμ το οποίο βρίσκεται το δυτικότερο άκρο της χώρας. Από τα 40 σπίτια, μόνο 6 είναι κατοικημένα σε μόνιμη βάση. Στο νησάκι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και το οδικό δίκτυο περιορίζεται σε μονοπάτια, τα οποία διασχίζουν ίσως κάποια τρακτέρ. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές αποκαλύπτουν πως το νησί κατοικήθηκε για πρώτη φορά τον 6ο αιώνα μ.Χ.
Happy Info: Το Happy Traveller έχει ταξιδέψει κι άλλη φορά σε μέρος με πάφιν. Τότε πήγε μέχρι την Ισλανδία. Αν θέλεις να ξαναθυμηθείς την εμπειρία, δες εδώ –> Borgarfjarðarhöfn: Το καλύτερο μέρος για να δεις τα πουλιά πάφιν, στην Ισλανδία
ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Η ονομασία του νησιού είναι αμφιλεγόμενη και δεν γνωρίζουμε την ακριβή της προέλευση. Κάποιοι λένε ότι προέρχεται από τα κέλτικα ενώ άλλοι ότι έγινε από παραφθορά παλιότερης ονομασίας. Αρχικά να πούμε ότι το «κ» προφέρεται «τσ» και ότι τονίζεται στο υ δηλαδή ακούγεται κάπως έτσι: «Μύτσινες». Παρόλα αυτά όταν ρωτήσαμε κάποιο ντόπιο περί της ονομασίας και του είπαμε ότι υπάρχει μέρος στην Ελλάδα με το όνομα Μυκήνες, είπε: «Ναι ξέρω… Μύκονος», οπότε μάλλον τα πράγματα είναι λίγο παρωχυμένα όσον αφορά την προέλευση της ονομασίας του νησιού!
ΠΑΦΙΝ: Το νησί Μυκήνες είναι μια τεράστια «φωλιά» για τα πανέμορφα και πασίγνωστα πουλιά πάφιν. Μάλιστα αυτά είναι και ο κύριος λόγος που το νησί έχει τόσο τουριστική κίνηση. Ο πληθυσμός των πουλιών στο νησί είναι αρκετά μεγάλος και μάλιστα είναι από τα μέρη με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς πάφιν στον κόσμο. Βέβαια εκτός από πάφιν, στο νησί υπάρχουν και τα κλασσικά προβατάκια.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΦΙΝ: Τα πάφιν ή αλλιώς η φρατέρκουλα του Ατλαντικού είναι είναι θαλάσσιο, πελαγικό πτηνό της οικογενείας των Αλκιδών. Στην ελληνική βιβλιογραφία ίσως τα πετύχεις και με το όνομα «παπαγάλος της θάλασσας» ή «θαλασσοψιττακός». Το πουλί αυτό αναπαράγεται και περιπλανάται στα ψυχρά ύδατα του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού και ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του μακριά από την ξηρά στον ανοιχτό ωκεανό. Επιστρέφει στις παράκτειες περιοχές μόνο για την αναπαραγωγή.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Οι μοναδικοί τρόποι πρόσβασης είναι το καραβάκι από το Sørvágur και ελικόπτερο της Atlantic Airways. Ακόμη και αυτά όμως, κάποιες φορές παρουσιάζουν δυσκολίες, εξαιτίας των ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών της περιοχής.
ΞΕΝΩΝΕΣ – ΔΙΑΜΟΝΗ: Ο μοναδικός ξενώνας του νησιού είναι το πρώην ατελιέ του ζωγράφου Sámal Joensen-Mikines και υπάρχει ένα μόνο καφέ. Κλείσε οικονομικό δωμάτιο στα νησιά Φερόε, εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- 10 παράξενα πράγματα που δεν ήξερες για τα νησιά Φερόε
- ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για τη χώρα που έχει περισσότερα πρόβατα, από ανθρώπους
- VAGAR: Ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη στα νησιά Φερόε
- ΤΑ 10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ