- Διαφήμιση -
Home ΕΥΡΩΠΗ Σινάια: To Διαμάντι των Καρπαθίων | Ρουμανία

Σινάια: To Διαμάντι των Καρπαθίων | Ρουμανία

0
9992

Η Σινάια δεν ονομάζεται “Διαμάντι των Καρπαθίων” τυχαία. Παλιότερα αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. H γραφική Sinaia είναι μέχρι σήμερα ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός για κάθε επισκέπτη που θα ταξιδέψει στη Ρουμανία.

- Διαφήμιση -

Sinaia Romania Happy Traveller (2)

Πόλη: Σινάια – Σινάγια
Χώρα: Ρουμανία
Πληθυσμός: 10,410

Γενικές Πληροφορίες:
Η Σινάια βρίσκεται στην ιστορική περιοχή του Muntenia. Η πόλη πήρε το όνομά της από τη Μονή Σινιάια του 1695, γύρω από την οποία χτίστηκε. Ένας από τους λόγους της έντονης ανάπτυξης της είναι και το γεγονός ότι εκεί έχτισε το θερινό του ανάκτορο «παλάτι Πέλες» ο βασιλιάς Κάρολος Α΄. Η πόλη Σινάια απέχει 48 χιλιόμετρα νότια του Μπρασόβ.

Που να πάω – Τι να δω:
Τα αξιοθέατα της, πολλά. Τα πιο σημαντικά είναι το κάστρο Πέλες, το κάστρο Πελισόρ, η μονή Sinaia (από όπου και πήρε το όνομά της η πόλη), το καζίνο Sinaia, ο σιδηροδρομικός σταθμός Sinaia και ο λόφος Franz Joseph.

Sinaia Romania Happy Traveller (4)

Δραστηριότητες:
Η περιοχή φημίζεται -τους χειμερινούς μήνες- για τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητές της. Το χιονοδρομικό της πόλης Σινάια μάλιστα απέχει μόλις 120km από το Βουκουρέστι και 44km από το Μπρασόβ. Εκεί μπορείς να κάνεις σκι, σνόουμπορντ και πληθώρα ακόμη χειμερινών δραστηριοτήτων.

Που να μείνω:
Κλείσε οικονομικό δωμάτιο στην Σινάια.

Sinaia Romania Happy Traveller (3) Sinaia Romania Happy Traveller

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here