- Διαφήμιση -
Home Top10 Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Καρπενήσι

Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Καρπενήσι

2
90771

Το Καρπενήσι αλλά και γενικότερα η περιοχή της Ευρυτανίας είναι ένα μέρος για ανήσυχους εξερευνητές. Τα υπέροχα φαράγγια, οι ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής είναι ιδανικά ερεθίσματα για όλους όσους αγαπούν τα ταξίδια.

- Διαφήμιση -

Η Ευρυτανία είναι εύκολα θα λέγαμε το διαμάντι της Στερεάς Ελλάδας και σου παρουσιάζουμε 10 υπέροχους λόγους για αυτό.

default

1. Καρπενήσι
Καρπενήσι! Βρίσκεται στην καρδιά της Ευρυτανίας και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, χειμερινών και καλοκαιρινών διακοπών. Οι φυσικές ομορφιές, οι πληθώρα δραστηριοτήτων και η ομορφιά της περιοχής θα σας μαγέψει όπως μάγεψε και εμάς. Μάθε κι άλλα πράγματα για το Καρπενήσι.

Φαράγγι Πάντα Βρέχει, Ευρυτανία
Φαράγγι Πάντα Βρέχει, Ευρυτανία

2. Φαράγγι Πανταβρέχει
Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Ευρυτανίας είναι αναμφισβήτητα το Φαράγγι ΠανταΒρέχει. Μπορεί ο δρόμος για να φτάσεις εκεί να είναι κάπως δύσβατος, όμως σίγουρα το τοπίο σε αποζημιώνει.

3. Περιπατητικά μονοπάτια
Η Ευρυτανία φημίζεται για τα περιπατητικά της μονοπάτια. Μπορείς να βρεις πληθώρα αυτών που θα σου προσφέρουν επαφή με τη φύση και ηρεμία. Αν ψάχνεις εντυπωσιακά μέρη για να περπατήσεις, τότε η Ευρυτανία είναι η δική σου λύση.

Μεγάλο Χωριό, Ευρυτανία
Μεγάλο Χωριό, Ευρυτανία

4. Παραδοσιακά χωριά Ευρυτανίας
Τα χωριά της περιοχής είναι όλα ένα κι ένα. Όμως αν έπρεπε να επισκεφθείς μόνο τρία αυτά θα ήταν σίγουρα οι Κορυσχάδες, το Μεγάλο Χωριό και το Παλιό Μικρό Χωριό. Άλλα όμορφα χωριά είναι το Κλαυσί, το Βουτύρο, τα Φιδάκια, η Γρανίτσα, ο Προύσος και η Δομνίτσα. Βέβαια υπάρχουν κι άλλα εξίσου ενδιαφέροντα όπως το Κρίκελλο και η Καλλιθέα.

5. Ιππασία
Το Saloon Park είναι το ιδανικό μέρος για μικρούς και μεγάλους. Εκτός από διάφορες δραστηριότητες που διαθέτει, έχει και την καλύτερη όλων, την ιππασία. Εκεί μπορείς να ανέβεις στα άλογα και να κάνεις σύντομες ή και μεγαλύτερες βόλτες.

Μαύρη Σπηλιά, Ευρυτανία
Μαύρη Σπηλιά, Ευρυτανία

6. Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς
Το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς είναι εκπληκτικό. Αν και χρειάζεσαι τουλάχιστον 20-30 λεπτά για να φτάσεις περπατώντας από το τελευταίο σημείο που έχεις αφήσει το αμάξι, αξίζει πολύ. Η Μαύρη σπηλιά και ο καταρράκτης που θα βρεις στο ενδιάμεσο θα σε αποζημιώσουν για κάθε κούραση.

Παραδοσιακή πίτα Ευρυτανίας, χωρίς φύλλο
Παραδοσιακή πίτα Ευρυτανίας, χωρίς φύλλο

7. Τοπική κουζίνα
Στην Ευτυτανία θα δοκιμάσεις κυρίως λουκάνικα, σουφλιμάς (κοντοσούβλι), πίτες, πέστροφα, κυνήγι αλλά και γενικώς κρεατικά. Στην περιοχή φημίζονται και οι πίτες και ιδιαίτερα η πίτα χωρίς φύλλο. Δοκίμασε όλα τα καλούδια στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής και απόλαυσε την ελληνική γαστρονομία στα καλύτερά της.

8. Χιονοδρομικό Κέντρο Βελούχι
Το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι είναι μια σούπερ επιλογή αν ταξιδέψεις τον χειμώνα στην Ευρυτανία. Όμως και καλοκαίρι να ταξιδέψεις, αξίζει να φτάσεις μέχρι εκεί για να δεις την υπέροχη θέα που διαθέτει.

Ιερά Μονή Προυσού, Ευρυτανία
Ιερά Μονή Προυσού, Ευρυτανία

9. Ιερά Μονή Προυσού
Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ευρυτανίας είναι φυσικά η Ιερά μονή Προυσσού και όχι άδικα. Η μονή είναι πανέμορφη και επιβλητική. Διαθέτει την εικόνα της Παναγίας αλλά και τους πύργους του Καραΐσκάκη.

Τσαγκαράλωνα, Ευρυτανία
Τσαγκαράλωνα, Ευρυτανία

10. Τσαγκαράλωνα
10η και καλύτερη η τοποθεσία «Τσαγκαράλωνα». Ένα από τα ομορφότερα σημεία της περιοχής. Από εκεί αγναντεύεις την υπέροχη θέα και να χαλαρώσεις. ΤΣΑΓΚΑΡΑΛΩΝΑ: Το εντυπωσιακό μπαλκόνι της Ευρυτανίας.

2 COMMENTS

    • Kαλησπέρα Αναστασία.
      Θα παίξει από Σεπτέμβρη, με τη νέα σεζόν!
      Θα σας ενημερώσουμε και στο facebook page μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here