detroit-airport-happy-traveller

Η χρήση των φορητών υπολογιστών, ταμπλετών , smartphones και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών συνεχώς αυξάνεται. Όπως είναι λογικό τα αεροδρόμια πρέπει να εγκλιματιστούν στη νέα πραγματικότητα για αυτό και -αρκετά από αυτά- πλέον προσφέρουν σύνδεση Wi-Fi σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου. Εννοείται πως δεν είναι όλες οι συνδέσεις του αεροδρομίου το ίδιο, για αυτό θα πρέπει οι ταξιδιώτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

1. Δωρεάν Wi-Fi
Αυτός είναι ο αγαπημένος τρόπος σύνδεσης στο ίντερνετ κάθε ταξιδιώτη. Μπαίνεις στο αεροδρόμιο και όσο περιμένεις μιλάς με τους φίλους σου, ανεβάζεις φωτογραφίες στο instagram και γενικώς ενημερώνεσαι. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι όλα ρόδινα. Η σύνδεση μπορεί να είναι πολύ αργή ή ακόμη και να μην συνδέεσαι καθόλου λόγο υπερφόρτωσης του δικτύου. Επίσης ένα άλλο θέμα είναι το θέμα της ασφάλειας. Παρόλα αυτά υπάρχουν τόσα πολλά αεροδρόμια που προσφέρουν δωρεάν και ασφαλές Wi-Fi που πίστεψέ με, θα ξεχάσεις κάθε ενδοιασμό σου. Το Χονγκ Κονγκ, το Βανκούβερ, το Τορόντο, η Βιέννη, το Όσλο, η Αθήνα και τόσες άλλες πόλεις είναι στην λίστα των πόλεων με αεροδρόμια που έχουν το πολυπόθητο Free Wi-Fi.

Extra Info: Κάποια από τα αεροδρόμια με δωρεάν Wi-Fi έχουν την «κακή συνήθεια» να κόβουν την σύνδεση ανά 15 ή 30 λεπτά. Μην πτοηθείς. Ξανασυνδέσου κανονικά, απλώς διπλοτσέκαρε ότι δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω χρέωση.

2. Pay Per Use – Wi – Fi
Δηλαδή πληρώνεις ό,τι χρησιμοποιήσεις. Δίκτυα όπως Boingo, T-Mobile, Concourse, η Sprint PCS και η AT & T χαρίζουν στους ταξιδιώτες ένα καλό Wi-Fi για να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους. Ένα τέτοιου είδους πακέτο θα το επιλέξει συνήθως κάποιος που εργάζεται μέσω ίντερνετ και θα χρειαστεί άμεσα την χρήση του. Αυτές οι συνδέσεις χρειάζονται απαραίτητα πιστωτική κάρτα και οι περισσότερες κοστίζουν 8-10 δολάρια / ανά ημέρα. Δεν συστίνω αυτή την επιλογή στους τουρίστες, διότι σίγουρα θα βρουν πολύ πιο συμφέρουσες τιμές ή ακόμη και δωρεάν στο ξενοδοχείο ή κάποιο εστιατόριο του προορισμού τους.

3. Πάρε κάτι (καφέ, σάντουιτς κτλ) και χρησιμοποίησε το Wi-Fi των καταστημάτων του αεροδρομίου
Με την ευκαιρία πιες και έναν χυμό ή φάε ένα σνακ. Αγόρασε κάτι από κάποιο κατάστημα και ζήτησε να σου δώσουν τον κωδικό του Wi-Fi τους. Θα το κάνουν με χαρά και εσύ θα είσαι ένας Happy Traveller που θα είναι συνδεδεμένος στο Internet!

4. Business class
Η προνομιούχα θέση Business class που σου προσφέρει δωρεάν ποτά, σνακ, άνετο καθιστικό, ένα καθαρό μπάνιο και πρόσβαση στο Internet. Μήπως ήταν όλα όσα ζητούσες για το ταξίδι σου; Βέβαια κοστίζει αρκετά, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι παροχές που έχεις το αξίζουν.

5. Wi-Fi στον αέρα
Θέλεις να είσαι συνδεδεμένος συνέχεια; Ακόμη και όταν βρίσκεσαι στον αέρα; Κάποιες αεροπορικές έχουν προνοήσει και για αυτό. Αφού απογειωθεί το αεροπλάνο και επιτραπεί η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών τότε επιτρέπεται και η χρήση του Wi-Fi. Mια γνωστή εταιρεία που παρέχει ίντερνετ στον αέρα ονομάζεται GoGo και οποίο κοστίζει $ 5.00 για 60 λεπτά συνεχούς πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε μια ενιαία πτήση ή $ 16.00 για 24 ώρες συνεχούς πρόσβασης στην ίδια αεροπορική εταιρεία. Επίσης όσον αφορά το ίντερνετ στον αέρα, μην περιμένεις και θαύματα στα 37.000 πόδια. Είναι καλό αλλά για βασικές λειτουργίες. Αν για παράδειγμα θέλεις να δεις βίντεο θα είναι κάπως δύσκολο. Επίσης σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ανησυχείς και για την μπαταρία της συσκευής σου, αλλά αυτό είναι το ακριβώς επόμενο «θέμα» μας.

6. Κλείσε τα δεδομένα κινητού
Κλείσε τα δεδομένα κινητού, ειδικά αν βρίσκεσαι σε άλλη χώρα. Μπορεί εσύ να είσαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ αλλά μπορεί να υπάρξουν επιπλέον χρεώσεις λόγω αποσύνδεσης ή άλλων αιτιών. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις ανοιχτή την λειτουργία άλλωστε, εφόσον σερφάρεις με Wi-Fi σωστά;

7. Η ΥΠΕΡεφαρμογή που σου λέει το Wi-Fi 130 αεροδρομίων του κόσμου
Ο Ανίλ Πόλατ εκτός από μπλόγκερ ταξιδιών είναι και μηχανικός υπολογιστών ασφαλείας. Συνδυάζοντας τις γνώσεις του για αυτό που αγαπάει -τα ταξίδια-, δημιούργησε έναν τέλειο χάρτη-οδηγό και τον έκανε «δώρο» προς όλους τους απανταχού ταξιδιώτες του κόσμου. Στον χάρτη αυτόν μπορείς να δεις τους ανανεωμένους κωδικούς πολλών αεροδρομίων ανά τον κόσμο. Άρα λοιπόν με την βοήθεια του Ανίλ, θα έχεις σίγουρα ίντερνετ σε 130 αεροδρόμια του κόσμου!

8. Φρόντισε να έχεις φορτίσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που θα χρειαστείς
Πολλοί ταξιδιώτες ξεμένουν από μπαταρία σε κινητά, lap top και ταμπλέτες ενώ κάτι τέτοιο μπορούσαν να το αποφύγουν. Εσύ που είσαι και Happy αλλά και SmartTraveller (έξυπνος ταξιδιώτης) μπορείς να το «προλάβεις». Φόρτισε από πριν 100% όλες τις συσκευές που θα χρειαστείς και χρησιμοποίησέ τες με σύνεση ανάλογα με τον χρόνο ταξιδιού που έχεις. Επίσης κάποια αεροδρόμια διαθέτουν πρίζες που θα μπορέσεις να φορτίσεις τις εξασθενημένες σου μπαταρίες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here