FAQ

Απαντάμε σε ότι μας ρωτάτε πιο συχνά!

1. Πόσα άτομα είστε στην εκπομπή;

Για το Happy Traveller ταξιδεύουν δύο άτομα. Ο Ευτύχης (Happy Traveller, παρουσιαστής, σκηνοθέτης,selfie κάμερα, drone pilot) και η Ηλέκτρα (Αρχισυντάκτρια, κάμερα). Στο κομμάτι του μοντάζ έχουμε βοήθεια, αλλά τα παιδιά του μοντάζ δεν ταξιδεύουν μαζί μας.

2. Που μπορώ να δω τα επεισόδια της εκπομπής;

Τα επεισόδια της εκπομπής ανεβαίνουν απευθείας στο κανάλι του Ευτύχη. Αν κάνεις subscribe στο κανάλι του θα μπορείς να τα βλέπεις με το που ανεβαίνουν. Επίσης εδώ στο HappyTraveller.gr ανεβαίνουν όλα τα ολόκληρα επεισόδια. Υπάρχουν και στο site του SKAI TV.

3. Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στον “Τάδε” προορισμό;

Αυτό μας το ρωτάτε αρκετά συχνά. Ο κάθε προορισμός έχει σίγουρα διαφορετικό χρηματικό κόστος, όμως το “ταβάνι” εσύ το θέτεις. Κοινώς το τι ξενοδοχείο θα επιλέξεις, τι είδους φαγητό θα φας και τι εποχή θα πας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό κόστος.

Επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς εσύ θέλεις, μπορείς να κάνεις μια έρευνα αγοράς στο ίντερνετ για τις τιμές και να κατατοπιστείς πλήρως. Θα βρεις το ξενοδοχείο που ταιριάζει σε εσένα και την τσέπη σου, εισιτήρια με ημερομηνία και τιμές που σε βολεύουν, εστιατόρια που σου αρέσουν, αλλά και το συνολικό ποσό που θα χρειαστεί να δαπανήσεις για κάθε προορισμό!

Επίσης όσον αφορά το πόσα χρήματα να πάρεις μαζί σου σε κάποιον προορισμό η απάντηση είναι παρόμοια, καθώς δεν ξέρουμε καθόλου τι πρόγραμμα θέλεις να ακολουθήσεις ούτε για πόσες ημέρες. Φρόντισε να έχεις βγάλει ένα επαρκές ποσό το οποίο θα έχεις επάνω σου -αρχικά- και έπειτα πάρε και μια κάρτα από την οποία θα μπορέσεις να βγάλεις χρήματα ή να πληρώσεις με αυτήν αν χρειαστεί.

4. Που αφήνετε τον Ηρακλή όταν ταξιδεύετε;

Αρχικά, ο Ηρακλής -όταν ταξιδεύουμε Ελλάδα και με αυτοκίνητο- έρχεται πάντα μαζί μας. Αλλά και τις φορές που φεύγουμε στο εξωτερικό δεν μένει μόνος του. Έχει πάντα άτομα που τον φροντίζουν, τον ταΐζουν και τον πηγαίνουν βόλτα. Τον αγαπάμε πάρα πολύ και δεν θα επιτρέπαμε να του λείψει οτιδήποτε. Σε ευχαριστεί πολύ για το ενδιαφέρον. Βρες τον εδώ στο Facebook.

5. Τι κάμερες χρησιμοποιείτε στην εκπομπή;

Η τεχνολογία εξελίσσεται και εμείς είμαστε ανήσυχα πνεύματα, αλλάζουμε πολύ συχνά εξοπλισμό. Αν θέλεις να μαθαίνεις αμέσως ότι καινούριο παίρνουμε για την εκπομπή κάνε subscribe στο κανάλι του Ευτύχη. Εκεί ο Happy Traveller ανεβάζει βίντεο στα οποία αναλύει και σας παρουσιάζει τον εξοπλισμό μας. Το ίδιο ισχύει και για τα drone που χρησιμοποιούμε στην εκπομπή.

6. Ταξίδι με παιδί! Πως, τι να πάρω μαζί μου, που να πάω, πότε να πάω κτλ. 

Το ταξίδι με παιδί είναι ένα ολόκληρο ταξιδιωτικό κεφάλαιο από μόνο του. Αν θέλεις και εσύ να ταξιδέψεις μαζί με το παιδί ή τα παιδιά σου και χρειάζεσαι συμβουλές για αυτό, έχουμε φτιάξει ειδική κατηγορία με σχετικά άρθρα που μπορείς να διαβάσεις. Ενημερώσου σχετικά, εδώ

7. Που μπορώ να παραγγείλω τα βιβλία ή το μουσικό CD του Ευτύχη;

Μπορείς να παραγγείλεις βιβλία ή το μουσικό CD του Ευτύχη στέλνοντας ένα μήνυμα στο info@bletsas.gr, info@happytraveller.gr ή ένα μήνυμα στο facebook page του Ευτύχη.

8. Ερωτήσεις τεχνολογίας – Ερωτήσεις εξοπλισμού – Ερωτήσεις Youtube

Ερωτήσεις για κάμερες, εξοπλισμό, για το youtube και γενικά τεχνολογικές ερωτήσεις που αφορούν τον τρόπο που γυρίζεται το Happy Traveller, αλλά και τα βίντεο στο youtube μπορείτε να θέτετε με σχόλιο κάτω από τα βίντεο του Ευτύχη. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να μην απαντάμε πολλές φορές την ίδια ερώτηση αλλά και να λύνουμε περισσότερες απορίες σας. Κάνε subscribe στο κανάλι του Ευτύχη και θα μπορείς να βλέπεις όλα του τα βίντεο και να μαθαίνεις όλα τα τεχνολογικά του νέα. Αν δεν απαντηθεί κάποια ερώτηση άμεσα στο βίντεο, θα απαντηθεί σε επόμενο βίντεο.

9. Που να ταξιδέψω – Που να πάω;

Η απάντηση σε αυτό καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ δύσκολη, ειδικά όταν δεν μπορείς να την απαντήσεις ούτε εσύ ο ίδιος. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θέλεις να δεις, πόσο budget διαθέτεις, τι τύπος ταξιδιώτη είσαι και πόσο εύκολα βαριέσαι, για να σου προτείνουμε κάτι στα μέτρα σου. Αυτό μπορείς να το μάθεις με προσωπική έρευνα στο διαδίκτυο.

Βάλε πρόγραμμα, πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνησε να γράφεις! Ποια ήπειρος σου αρέσει περισσότερο, τι είδους χώρες θα ήθελες να γνωρίσεις, τι πολιτισμοί σε έλκουν, τι φαγητά αγαπάς και ίσως έτσι να βρεις ευκολότερα αυτό που ζητάς. Αν πάλι δεν σε βοηθήσει ούτε αυτό, τότε περιηγήσου στο happytraveller.gr και διάλεξε έναν από τους πολλούς προορισμούς που σου ταξιδέψαμε και φυσικά σου προτείνουμε! Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε κάνει να αποφασίσεις εμπιστέψου ένα ταξιδιωτικό γραφείο και κάνε τις ερωτήσεις σου.

10. Να ταξιδέψω μόνος ή με γκρουπ στην «τάδε» χώρα; Είναι επικίνδυνα;

Αυτά είναι ερωτήματα που αφορούν τον καθένα ξεχωριστά. Κάποιος θα το έκανε κάποιος όχι. Η επικινδυνότητα και η ασφάλεια είναι πάντα σε κάθε τόπο. Είτε εντός είτε εκτός Ευρώπης. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε σε κάθε περίπτωση είναι να ταξιδεύουμε με προσοχή. Το αν θα ταξιδέψεις χωρίς ή με γκρουπ είναι δική σου απόφαση και δεν μπορούμε να σας προτείνουμε κάτι επ’ αυτού. (Αν θέλεις έχουμε γράψει και σχετικό άρθρο που μπορεί να σε βοηθήσει –> Να ταξιδέψω με ταξιδιωτικό γραφείο ή μόνος;

11. Να ταξιδέψω τώρα με τον κορωνοιό; Τι να προσέξω; Πως να προστατευτώ και να μείνω ασφαλής από τον ιό; 

Αυτό δεν το γνωρίζει κανείς. Ο καθένας πράττει σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει. Αν το ταξίδι θέλεις ή πρέπει να γίνει, ας γίνει. Θα πρέπει όμως απαραίτητα να τηρείς σχολαστικά τα μέτρα προστασίας για εσένα και τους γύρω σου. Την πορεία και την εξέλιξη της κατάστασης δεν την γνωρίζει κανείς. Να ενημερώνεσαι πάντα από έγκυρες πηγές για το μέρος το οποίο θέλεις να ταξιδέψεις και να τηρείς καραντίνα μετά την επιστροφή σου. 

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα σχετικά με το θέμα του κορωνοιού που μπορεί να σε ενδιαφέρουν: 

Καλά & ασφαλή ταξίδια!