Να ταξιδέψω με ταξιδιωτικό γραφείο ή μόνος; Είναι μια ερώτηση που ταλανίζει πολλούς ταξιδιώτες και εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά. Για αυτό τον λόγο ο Ευτύχης αποφάσισε να κάνει ένα σχετικό -με το θέμα- βίντεο και εμείς ένα αντίστοιχο άρθρο!

DSC09077

Ας συγκρίνουμε λοιπόν το να ταξιδεύεις με ταξιδιωτικό γραφείο και το να ταξιδεύεις μόνος σου. Εμείς είτε ως ταξιδιώτες είτε επαγγελματικά, έχουμε ταξιδέψει και με τους δύο τρόπους. Δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση, καθώς ο καθένας πρέπει να αποφασίζει μόνος του και βάση των αναγκών του. Πάμε όμως να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε επιλογής.

Ταξιδιωτικό γραφείο:

Υπάρχουν ταξιδιωτικά γραφεία που σε βοηθούν να ταξιδέψεις μόνος σου. Αυτή είναι μια ιδανική λύση, ειδικά για όσους δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία με τα ταξίδια ή τους αρέσει η οργανωτικότητα των ταξιδιωτικών γραφείων. Βέβαια ίσως τα ταξιδιωτικά γραφεία να έχουν αδικηθεί λίγο από τους σύγχρονους ταξιδιώτες. Νομίζουμε πως πρέπει πάντα να ακολουθούμε το πρόγραμμα κατά πόδας, κάτι που πραγματικά δεν ισχύει. Υπάρχουν τρόποι να είσαι -σχετικά- αυτόνομος ακόμη και με γκρουπ. Από την άλλη υπάρχει μια χρήση που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει καν. Μπορείς εσύ με την παρέα σου να απευθυνθείς σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο, να σου κλείσει τα πάντα ή να σε βοηθήσει στην οργάνωση και να ταξιδέψεις εντελώς μόνος. Αυτό μπορεί να το κάνει για σένα το ταξιδιωτικό γραφείο και είναι μια εντελώς διαφορετική παροχή.

Ανεξάρτητος ταξιδιώτης:

Βέβαια υπάρχει και ο αντίποδας. Ο εντελώς ανεξάρτητος ταξιδιώτης , εκείνος που θέλει να ασχοληθεί ο ίδιος με το κλείσιμο των εισιτηρίων, του δωματίου αλλά και όλο το ψάξιμο του ταξιδιού. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι πάρα πολύ ευέλικτα και μπορείς να αφαιρέσεις και να προσθέσεις δραστηριότητες από το πρόγραμμα πολύ πιο εύκολα. Επίσης είναι αρκετοί ταξιδιώτες που ευχαριστούνται περισσότερο το ταξίδι κάνοντάς το μόνοι τους. Εμείς τους καταλαβαίνουμε απόλυτα!

Πάμε όμως να δούμε και το βίντεο του Ευτύχη που ακολουθεί, έτσι ώστε να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη περί του θέματος! Καλή προβολή!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here