Το φαγητό είναι πάντα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο σε κάθε ταξίδι. Έτσι λοιπόν αν θέλεις και εσύ να τρως πάντα στα καλύτερα εστιατόρια σε κάθε πόλη, θα πρέπει να γίνεις πιο προσεκτικός από πριν. Να μην κάνεις κακές επιλογές και ίσως να τσεκάρεις και λίγο στο ίντερνετ τι παίζει με το μαγαζί που κοζάρεις για δείπνο! Έτσι θα είσαι μόνο happy και όχι hungry traveller!

london happy traveller 7

1. Οι ντόπιοι ξέρουν. Ρώτα του που συνηθίζουν να τρώνε οι ίδιοι ή οι φίλοι τους. Ο ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου σου, κάποιος που θα ανοίξεις κουβέντα στον δρόμο ή ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ είναι ιδανικοί για να σου προτείνουν ένα καλό μαγαζί στην πόλη. Τις περισσότερες φορές θα βρεις εστιατόρια-διαμάντια που δεν θα έβρισκες διαφορετικά.

2. Εμπιστεψου το διαδίκτυο. Το ίντερνετ είναι μια τεράστια κοινωνία και αν ξέρεις πως να την χειριστείς μπορείς να έχεις πολλά οφέλη. Για παράδειγμα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικό εργαλείο στο να ανακαλύπτει νέες ενδιαφέρουσες γαστρονομικές γωνιές που δεν γνώριζες ούτε για την ίδια σου την πόλη, πόσο μάλλον όταν ταξιδεύεις εκτός. Μπες στο Foursquare, στο yelp αλλά και το tripadvisor και ενημερώσου για τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Επίσης όταν είσαι σε ένα κατάστημα και αναρωτιέσαι αν πρέπει να φας εκεί, μπορείς στα γρήγορα να κάνεις ένα search στο internet και να δει την άποψη του κόσμου για αυτό!

3. Πρόσεξε στο μενού λεπτομέρειες πριν μπεις. Δες το μενού του εστιατορίου, τσέκαρε τις τιμές, δες τα πιάτα, δες την ποικιλία (όσο μεγαλύτερη η ποικιλία τόσο μικρότερη η εξειδίκευση), βεβαιώσου ότι δεν θα πληρώσεις μια περιουσία.

4. Τσέκαρε τον κόσμο που ήδη κάθεται στο μαγαζί. Καταρχήν πόσοι είναι; Είναι πολλοί; Είναι τουρίστες; Τότε φύγε. Είναι μικρής ηλικίας; Τότε φύγε (οι μικρότερες ηλικίες έχουν λιγότερες απαιτήσεις). Είναι μεσαίας προς μεγαλύτερης ηλικίας; Άρχισε σοβαρά να το σκέφτεσαι. Ίσως να είναι καλή περίπτωση. Όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει τόσο περισσότερες απαιτήσεις έχει από όλα.. και φυσικά και από το φαγητό!

5. Extra Tips – Μην εμπιστεύεσαι ποτέ:
Εστιατόριο με υπάλληλο που καλεί τον κόσμο να κάτσει για φαγητό. Το καλό εστιατόριο δεν χρειάζεται «κράχτη». Άσε που φαίνεται ότι μιλάμε για τουριστικό μαγαζί. Φύγε από το εστιατόριο όταν δεις μενού σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. Σημαίνει ότι μιλάμε για τουριστικό μαγαζί και άρα εκτός των προσδοκιών μας. Και τέλος αν δεις φωτογραφίες των πιάτων έξω από το μαγαζί, είναι σημάδι. Ξεκάθαρα τουριστομάγαζο που θα έχει τα κλασσικά παραδοσιακά πιάτα σε κακή version και κυρίως με κακά υλικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here