Η Αχαία έχει μεγάλη παράδοση στην οινοποίηση και στο παραδοσιακό και γευστικό φαγητό. Αυτό το καταλαβαίνεις με την πρώτη σου επαφή μαζί της. Οι νοστιμιές του τόπου σε κερδίζουν και ικανοποιούν ακόμη και τον πιο δύσκολο δοκιμαστή.

Κρασί, ελαιόλαδο, άριστο κρέας και γαλακτοκομικά, ψάρι και γλυκά είναι κάποια από τα βασικά που θα πρέπει να δοκιμάσεις.

Αλμυρά: Οι γεύσεις τη Αχαΐας είναι μοναδικές. Το καταλάβαμε από τη στιγμή που φτάσαμε στην Πελοπόννησο ότι σ΄αυτό τον τόπο έχει νόστιμο φαγητό, αλλά στην Αχαία, είναι το κάτι άλλο. Πιάτα απλά, με αύρα Ελλάδας όμως τόσο νόστιμα και λαχταριστά. Λαδερά φασολάκια, καγιανάς, ζυμωτό ψωμί, παραδοσιακά ζυμαρικά και τραχανάς.

Ένα από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά πιάτα είναι το κατσικάκι ριγανάτο που εμείς το βρήκαμε στην «Ταβέρνα της Δήμητρας», απέναντι από την Παναγία την Πλατανιώτισσα. Το κρέας ήταν πολύ μαλακό και οι πατάτες πεντανόστιμες. Το πιάτο απογειώνεται όταν το έχει φτιάξει με διάθεση και μεράκι κάποιος που αγαπάει την παράδοση.

Κατσικάκι ριγανάτο στην «Ταβέρνα της Δήμητρας», απέναντι από την Παναγία την Πλατανιώτισσα

Γλυκά: Όσον αφορά τους γλυκούς πειρασμούς της Αχαΐας δεν γίνεται να αντισταθείς στα σιροπιαστά όπως το γαλακτομπούρεκο και τον μπακλαβά αλλά και τα παραδοσιακά λουκούμια της. Ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά γλυκά τους είναι και η Ροδοζάχαρη.

Ένα ακόμη γλυκό που είναι παραδοσιακό και το καταναλώνουν πολύ στην περιοχή -μάθαμε από ντόπιο- ότι είναι ο εργολάβος. Ένα νόστιμο μπισκοτογλυκό που μοιάζει με αμυγδαλωτό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here