- Διαφήμιση -
Home ΕΛΛΑΔΑ - GREECE Τα πιο όμορφα και ξακουστά μοναστήρια της Αχαΐας

Τα πιο όμορφα και ξακουστά μοναστήρια της Αχαΐας

0
2811

Στην Αχαία εκτός από δραστηριότητες, φύση και ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος μπορείς να ανακαλύψεις και μοναδικές μονές οι οποίες θα σε κάνουν να ταξιδέψεις στο χρόνο και στη χριστιανική θρησκεία.

- Διαφήμιση -

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, ξεχώρισε και σου παρουσιάζει τις 3 εντυπωσιακότερες μονές της Αχαΐας.

ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ. Το Μέγα Σπήλαιο είναι ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων και ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στον Ελληνικό χώρο. Βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα βορειανατολικά των Καλαβρύτων σε υψόμετρο 899 μέτρων. Η Μονή, θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα, κτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς, Συμεών και Θεόδωρο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η συγκεκριμένη Μονή αξίζει να βρίσκεται στο top 10 των σημείων ενδιαφέροντός σου στην Αχαΐα!

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ. Η υπέρτατη των Μονών, όχι μόνο για την ιερότητά της αλλά και για το ιστορικό βάρος που κουβαλάει. Είναι -όπως λέγεται- ο τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Μπορεί ως μονή να μην είναι η πιο εντυπωσιακή που θα δεις, όμως σίγουρα έχει ιστορική αξία και μια επίσκεψη σ΄αυτήν επιβάλλεται αν βρίσκεσαι στην περιοχή.

Μονή Αγίας Λαύρας

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑΣ. Η Παναγία η Πλατανιώτισσα είναι αναμφισβήτητα από τις πιο περίεργες εκκλησίες που έχουμε δει ποτέ μας. Προστατευμένη μέσα στους κορμούς τριών δέντρων, η εκκλησία έχει καταφέρει να γίνει πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών. Η ιδιαιτερότητα που έχει η εκκλησία, να βρίσκεται δηλαδή εντός των δέντρων την κάνει άκρως ενδιαφέρουσα και ίσως από τις κορυφαίες στάσεις στο ταξίδι σου στην Αχαΐα.

Μονή Παναγίας Πλατανιώτισσας

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here