Το ταξίδι στην Αχαία συνεπάγεται και δράση, ειδικά για όσους την αγαπούν. Από τις χιονισμένες βουνοπλαγιές τον χειμώνα, μέχρι τις αλπικές λίμνες το καλοκαίρι, η περιοχή προσφέρεται για φυσιολατρία, στο έπακρο!

Λίμνη Τσιβλού

Μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες φυσικά είναι το σκι, το snowboard και το έλκηθρο (κατά τους χειμερινούς μήνες) στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Οι περίπατοι αλλά και δραστηριότητες όπως ορειβασία, πεζοπορία, αναρρίχηση αλλά και mountain bike είναι ιδανικές για την περιοχή. Επίσης μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είναι η βόλτα με άλογο και το κανό – καγιάκ. Κλείνουμε με μια πρόταση για τους πιο extreme της παρέας, οι οποίοι μπορούν να κάνουν αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Εκτός από την επίσκεψη στο Βουνό Χελμός όπου μπορείς να απολαύσεις τη φύση και τις δραστηριότητες -ανάλογα την εποχή-, υπάρχουν και άλλα μέρη στην περιοχή που μπορείς να επισκεφθείς, εφόσον αγαπάς τη φύση.

ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ. Η Λίμνη Τσιβλού είναι από τα κορυφαία σημεία ενδιαφέροντος για όλους όσους αγαπούν τη φύση. Η αλπική ομορφιά της παρασέρνει τους πάντες σε ένα ταξίδι στην ηρεμία και τη γαλήνη. Εκεί εκτός από περίπατο και πικ νικ μπορείς να κάνεις βόλτα με βαρκούλες ή και κανό.

Κιόσκι στη Λίμνη Τσιβλού

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗ. Οι καταρράκτες του Ταξιάρχη μπορεί να μην είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο για τους λάτρεις της φύσης, καθώς φτάνεις πολύ εύκολα κατεβαίνοντας μόλις 100 σκαλοπάτια, όμως είναι ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθείς.

Η Ηλέκτρα στον Καταρράκτη του Ταξιάρχη

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ. Ο Οδοντωτός είναι το όνειρο κάθε ταξιδιώτη που φτάνει στην Αχαία. Όχι μόνο να μπει στο τρένο και να περάσει τις στάσεις και να δει τη διαδρομή, αλλά να περπατήσει από τη μια στάση στην άλλη και να ανακαλύψει τις ομορφιές της περιοχής με ένα μοναδικό τρόπο.

Ο Ευτύχης περπατώντας κατά μήκος του Οδοντωτού

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here