Η Πελοπόννησος και πιο συγκεκριμένα η Αχαΐα είναι καταπράσινη, γεμάτη ιστορία και ενδιαφέρουσες τοποθεσίες. Μας ήταν αδύνατον να μην την επισκεφθούμε και να μην την εξερευνήσουμε.

Το ταξίδι μας έγινε το καλοκαίρι του 2020.

14 Ιουλίου 2020, ημέρα 1η

Το ταξίδι μας ξεκινάει από την Αρκαδια με στόχο να φτάσουμε στην Αχαΐα και να δούμε τις ομορφιές της. Έτσι και κάναμε. Πρώτη στάση το Κλήμα του Παυσανία, ένα από τα πιο εντυπωσιακά κλήματα που έχουμε δει ποτέ. Συνεχίσαμε με την Κλειτορία και φυσικά κάναμε στάση στο Πλανητέρο. Δεν παραλείψαμε και τον ξακουστό και ιστορικό Πύργο των Πετμεζαίων. Έπειτα κινηθήκαμε προς το ξενοδοχείο μας στη Ζαχλωρου (Suites Zachlorou). Αφού τακτοποιηθηκαμε πήραμε και πάλι το αυτοκίνητο και πήγαμε στο Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαιου. Μπορεί να μην το πετύχαμε ανοιχτό όμως είδαμε το Μοναστήρι από έξω και πήγαμε στο Εκκλησάκι των αγίων πάντων.

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, Αχαία

15 Ιουλίου 2020, ημέρα 2η

Σήμερα η μέρα έχει κυρίως ιστορικό βάρος και χαρακτήρα. Κάνουμε την επίσκεψη μας στα Καλάβρυτα και εκτός από τον σταθμό, τον πεζόδρομο και την πλατεία πηγαίνουμε και στο μουσείο του ολοκαυτώματος αλλά και στο μνημείο. Έπειτα πηγαίνουμε σε μια από τις ιστορικότερες μόνες της Ελλάδας, τη μόνη της Αγίας Λαύρας. Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία είναι το δέντρο στο οποίο λέγεται ότι ξεκίνησε πρακτικά η επανάσταση. Κλείνουμε τη μέρα μας με μια από τις καλύτερες στάσεις στο ταξίδι μας. Μια στάση που μας προτείνατε εσείς στο ινσταγκραμ. Η μόνη της Παναγίας της Πλατανιωτισσας είναι σίγουρα μοναδική. Εκεί φάγαμε και παραδοσιακό κατσικάκι ριγανατο.

Σιδηροδρομικός σταθμός στα Καλαβρυτα

16 Ιουλίου 2020, ημέρα 3η

Σήμερα είναι πιθανότατα η καλύτερη μέρα γιατί θα δούμε τον Οδοντωτο. Ξεκινάμε με τα πόδια από την Ζαχλωρου και φτάνουμε μέχρι το, από όπου και παίρνουμε το τρένο για να επιστρέψουμε και πάλι στο χωριό και το κατάλυμά μας. Χαλαρώνουμε για λίγο και έπειτα παίρνουμε το αμάξι και πηγαίνουμε να ανακαλύψουμε και άλλους θησαυρούς της Αχαΐας. Αφού διανύσουμε περίπου 40 λεπτά από το χωριό Ζαχλωρου φτάνουμε στους καταρράκτες Ταξιάρχη. Εκεί αφού κατέβουμε 100 σκαλιά οι καταρράκτες αποκαλύπτονται. Η κατάβαση είναι πολύ εύκολη και υπάρχουν παντού κάδοι απορριμάτων. Ένα υπέροχο μέρος ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.

Ο Ευτύχης στον Οδοντωτό

17 Ιουλίου 2020, ημέρα 4η

Το πρόγραμμα λέει εκδρομή στη φύση και η σημερινή μέρα δεν θα μπορούσε παρά να έχει πικ νικ στη λίμνη Τσιβλού. Φτάνοντας εκεί απολαμβάνουμε τη φύση, την όμορφη λίμνη και φυσικά βρίσκουμε ευκαιρία να τσιμπήσουμε κάτι στα όμορφα κιόσκια. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το βουνό Χελμός και το Τηλεσκόπιο που έχει από μόνο του εξαιρετικό ενδιαφέρον. Κλείνουμε την ημέρα μας με μια βόλτα μέχρι το Διακοφτό.

Λίμνη Τσιβλού

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here