Η Ιθάκη και τα 8 πανέμορφα χωριά της μαγεύουν κάθε επισκέπτη. Από το Βαθύ και το Περαχώρι μέχρι το Κιόνι και τις Φρίκες το κάθε ένα από αυτά, έχουν τον τρόπο να κλέβουν την καρδιά σου.

Εμείς ταξιδέψαμε, ερωτευτήκαμε και σου παρουσιάζουμε 8 όμορφα και ξεχωριστά χωριά της Ιθάκης για να σε πείσουμε πως αξίζει να φτιάξεις βαλίτσες για αυτά!

1.Βαθύ. Το Βαθύ, εκτός από πρωτεύουσα του νησιού είναι και ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά μέρη του νησιού. Τα δρομάκια του Βαθέως είναι λες και ξεπήδησαν από κάποια ταινία ενώ το γραφικό λιμάνι του σου χαρίζει ένα από τα πιο γλυκά ηλιοβασιλέματα στο νησί. Στο Βαθύ βρίσκεις τα πάντα, σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, ταβέρνες, καφετέριες και ό,τι άλλο ψάχνεις.

Βαθύ, Ιθάκη

2. Περαχώρι. Το Περαχώρι με τη μοναδική θέα του Βαθέως είναι σίγουρα κάτι που δεν θα βρεις εύκολα σε άλλο μέρος του νησιού. Εμείς επισκεφθήκαμε το χωριό και εκτός από την πανοραμική θέα απολαύσαμε και την πεντανόστιμη και παραδοσιακή καρυδόπιτα στη κεντρική ταβέρνα του χωριού.

Η θέα του Βαθέως από το Περαχώρι

3. Ανωγή. Το πιο ορεινό της Ιθάκης είναι σίγουρο το μέρος που πρέπει να φτάσεις. Από το χωριό της Ανωγής (από ένα σημείο που βρίσκεται κοντά στο χωριό, στο βουνό) μπορείς να απολαύσεις υπέροχο ηλιοβασίλεμα με θέα ολόκληρη την Κεφαλονιά, στο πιάτο! Στην Ανωγή βρίσκεται το μοναδικό ελικοδρόμιο του νησιού.

4. Σταυρός. Ο Σταυρός είναι το κεντρικό χωριό του Βόρειου τμήματος της Ιθάκης. Εκεί θα δοκιμάσεις και το παραδοσιακό γλυκό της Ιθάκης, το ροβανή. Δεν είναι πολύ διαδεδομένο και θα το δοκιμάσεις μόνο όταν πας στο νησί και συγκεκριμένα στον Σταυρό. Υπάρχει εκεί συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο που μπορείς να το βρεις. Έχει επίσης και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πλατείες καθώς υπάρχει άγαλμα του Ομήρου, αλλά και ένα ομοίωμα με μακέτες για το πως ήταν το ανάκτορο του Οδυσσέα.

Σταυρός, Ιθάκη

5. Κιόνι. Το Κιόνι είναι αναμφισβήτητα από τα πιο γραφικά και όμορφα χωριά της Ιθάκης. Σε κερδίζει εκ πρώτης το μικρό και γραφικό λιμανάκι της αλλά και οι παραδοσιακές ταβέρνες του. Κάνε μια βόλτα στο χωριό, επικέψου την εκκλησία του και δες τα πολύχρωμα, παραδοσιακά του σπίτια.

Κιόνι, Ιθάκη

6. Φρίκες. Οι Φρίκες είναι το αγαπημένο μας χωριό. Πολύ ιδιαίτερο μέρος, με καταπράσινη θάλασσα, μικρό γραφικό λιμάνι και λίγες ταβέρνες και καφετέριες για τους επισκέπτες της. Εμείς στις Φρίκες σταματήσαμε για φαγητό και δοκιμάσαμε φρέσκια ψαρόσουπα και μαγειρευτό φαγητό με μελιτζάνα και φέτα.

Φρίκες, Ιθάκη

7. Εξωγή. Η Εξωγή είναι ένα από τα ορεινά χωριά του νησιού και σίγουρα πρέπει να το επισκεφθείς γιατί εκτός από τις «ιδιαίτερες» πυραμίδες, έχει και εκπληκτική θέα.

Εξωγή (στις πυραμίδες), Ιθάκη

8. Πλατρειθιάς. Βρίσκεται στη Βόρεια πλευρά του νησιού -όπως και τα περισσότερα χωριά- και έχει περίπου 200 μόνιμους κατοίκους. Το όνομα του χωριού σημαίνει «πλατύ ρείθρον». Το πανηγύρι του Πλατρειθιά γίνεται το Δεκαπενταύγουστο, στην περιοχή με την ονομασία Λίμνες και επειδή είναι το τελευταίο του καλοκαιριού για την Ιθάκη, συγκεντρώνει πλήθος κόσμου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here