Η Καππαδοκία είναι γνωστή για τον πλούσιο πολιτισμό και τη γαστρονομία της. Ένα ταξίδι σ’ αυτήν την περιοχή είναι μια ευκαιρία να απολαύσετε νόστιμα πιάτα και να εξερευνήσετε την τοπική κουζίνα. Ταξιδέψαμε, δοκιμάσαμε και σου παρουσιάζουμε μερικά από τα φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε στην Καππαδοκία:

- Μαντί: Το Μαντί συχνά θα το ακούσεις και ως «τούρκικα ραβιόλια». Η γεύση τους εξαιρετική και είναι ένα πιάτο που δεν γίνεται να παραλείψεις, όταν θα βρεθείς στην περιοχή.
- Καππαδόκικο Κεμπάπ: Το καππαδόκικο κεμπάπ είναι παρόμοιο με το τουρκικό κεμπάπ. Η διαφορά του καππαδόκικο κεμπάπ είναι φτιαγμένο από μοσχαρίσιο κρέας και συνοδεύεται συχνά από φρέσκο ψωμί, τζατζίκι και τυρί. Επίσης είναι φτιαγμένο σε πήλινο δοχείο.
- Koftur: Το κοφτούρ είναι ένα είδος γλυκού που παρασκευάζεται από σταφύλια, αλεύρι, νερό και άλλα νόστιμα υλικά. Είναι ιδανικό για επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα.
- Κιουνεφέ: Το κιουνεφέ είναι ένα πεντανόστιμο τούρκικο γλυκό που μπορείς να δοκιμάσεις και στην Καππαδοκία. Εκτός από τυρί έχει και σιρόπι το οποίο περιχύνεται επάνω στο γλυκό, μόλις ψηθεί. Είναι ίσως ένα από τα must, σε όλη την Τουρκία!
- Dolaz: Το Dolaz είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Καππαδοκίας και ίσως το πιο γνωστό από όλα.
- Καππαδοκικό Καγιανάς: Ο καγιανάς είναι ένα πιάτο με ωφέλιμα συστατικά όπως αυγά, ντομάτες, πιπεριά, κρεμμύδια και φέτα.
- Κρασί: Δοκιμάστε το φημισμένο κρασί της Καππαδοκίας. Κάντε μια γευσιγνωσία κρασιού ή μια επίσκεψη σε κελάρια κρασιού σε ένα από τα εργοστάσια της περιοχής που αξίζει να δείτε.

Happy Info: Το κόστος του φαγητού στην Καππαδοκία δεν διαφέρει ιδιαίτερα, από την υπόλοιπη Τουρκία. Το Budget κυμαίνεται γύρω στα 7,50-10 5 ευρώ για δείπνο το άτομο.

Στην Καππαδοκία, μπορείτε επίσης να απολαύσετε φρέσκα τοπικά φρούτα, όπως ροδάκινα, αχλάδια και μήλα. Μην ξεχνάτε να δοκιμάσετε τον τοπικό τουρκικό καφέ και τον τσάι, που συχνά σερβίρονται με γλυκά για να συνοδεύσουν την εμπειρία σας.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: