Η Καππαδοκία, μια εκπληκτική περιοχή στην κεντρική Τουρκία. Είναι γνωστή για το μοναδικό γεωλογικό τοπίο, τις σπηλιές και τα φημισμένα αερόστατα. Ταξιδέψαμε, είδαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 κορυφαία αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε κατά την επίσκεψή σας.

  1. Αερόστατα: Το πιο χαρακτηριστικό σκηνικό της Καππαδοκίας, είναι φυσικά τα αερόστατα. Τα πολύχρωμα μπαλόνια πετούν πάνω από την περιοχή με τα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα. Είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής, που δεν πρέπει να χάσει κανένας επισκέπτης. Φυσικά το ξύπνημα για να πας είναι πολύ πρωινό και υπάρχει πιθανότητα τα μπαλόνια να μην πετάξουν (λόγω των καιρικών συνθηκών), όμως και πάλι αξίζει!
  2. Γκιόρεμε : Το Γκιόρεμε είναι περιοχή στην Καππαδοκία της τουρκικής επαρχίας Νεφσεχίρ. Η περιοχή ονομαζόταν τη Βυζαντινή περίοδο Ματιανή ή Ματιανά και μετονομάστηκε το 1928 σε Γκιόρεμε, μια παραφθορά της αρχαιοελληνικής ονομασίας Κόραμα. Επισκεφθείτε την περιοχή του Ürgüp για να μαγευτείτε.
  3. Γεωλογικά φαινόμενα: Εξερευνήστε τις μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα Καππαδοκίας στο Göreme Εθνικό Πάρκο. Επίσης επισκεφθείτε το Rose Valley, το Red Valley, το White Valley, το Pigeon Valley το Ihlara Valley και το Love Valley.
  4. Ο Υπόγειος Κόσμος της Καππαδοκίας- Μαλακοπή: Ανακαλύψτε τα μυστικά των υπόγειων πόλεων της Καππαδοκίας, όπως η Μαλακοπή. Μια υπόγεια πόλη 20.000 κατοίκων που βρίσκεται 85 μέτρα κάτω από τη γη.
  5. Κάστρο Uchisar: Ένα από τα ομορφότερα μέρη της Καππαδοκίας. Είναι το υψηλότερο σημείο της περιοχής και φαίνεται από παντού. Το κάστρο Uchisar αποτελεί μια ινσταγκραμική τοποθεσία που επισκέπτονται πολύ οι ταξιδιώτες, απλά και μόνο για μια φωτογραφία!
  6. Πεζοπορία: Εξερευνήστε τα μονοπάτια της Καππαδοκίας και ανακαλύψτε την κρυφή ομορφιά της περιοχής.
  7. Γκαλερί İkman: Ένα από τα πιο ινσταγκραμικά μέρη της Καππαδοκίας είναι η Γκαλερί İkman. Ένα μοναδικό μαγαζί με χαλιά που είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο, που θυμίζει σκηνικό ταινίας.
  8. Ιεροί ναοί και εκκλησίες: Επισκεφθείτε τον Αγιο Ιωάννη το Θεολόγο και φυσικά οι εκκλησίες που βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο Γκιόρεμε.
  9. Kayseri Castle. Ένα εντυπωσιακότατο κάστρο που σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σου είναι και το Kayseri. Βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη την οποία σου προτείνουμε να δεις.
  10. Πόλεις – χωριά. Τα χωριά της Καππαδοκίας που πρέπει να επισκεφθείς είναι: Uçhisar, Ürgüp ,Ortahisar , Avanos, Göreme, Σινασός, Καισάρεια.

Κατά την επίσκεψή σας στην Καππαδοκία, θα ανακαλύψετε μια περιοχή γεμάτη με φυσική ομορφιά, ιστορία και πολιτισμό, καθώς και αξέχαστες εμπειρίες που θα σας συντροφεύουν για πάντα.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ: Κατά τη διαμονή μας στην Καππαδοκία μείναμε στο ξενοδοχείο Radisson Blue στην Καισάρεια και στο ξενοδοχείο Exedra στο Ortahisar.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here