Καππαδοκία! Το στολίδι της Ανατολής και ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Τουρκίας. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να γνωρίζεις για αυτή την περιοχή, αλλά σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου αυτά που σίγουρα πρέπει να ξέρεις.

Καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα στην Καππαδοκία
  1. Το όνομα Καππαδοκία προέρχεται από την περσική λέξη Katpaktukya, που σημαίνει «η χώρα των όμορφων αλόγων» γιατί στην αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή για την προσφορά των αλόγων. Τα άλογα εξακολουθούν να είναι σημαντικά για τους ντόπιους.
  2. Το ιδιαίτερο τοπίο της περιοχής είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η διάβρωση και οι καιρικές συνθήκες σμίλεψαν την ηφαιστειακή τέφρα και δημιούργησαν τους αξιοσημείωτους βραχώδεις σχηματισμούς σε σχήμα κώνου, γνωστούς ως «καμινάδες νεράιδων».
  3. Η Καππαδοκία φιλοξενεί το Υπαίθριο Μουσείο Göreme, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σ΄αυτό υπάρχουν πολλές λαξευμένες σε βράχο εκκλησίες στολισμένες με αρχαίες τοιχογραφίες. Αυτές οι εκκλησίες χρονολογούνται από τον 10ο αιώνα και προσφέρουν μια ματιά στην πλούσια βυζαντινή ιστορία της περιοχής.
  4. Οι βόλτες με αερόστατο είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα στην Καππαδοκία. Οι επισκέπτες μπορούν να πετάξουν πάνω από το εκπληκτικό τοπίο και να δουν τη απίθανη ομορφιά των «καμινάδων των νεραϊδών» από ψηλά.
  5. Οι υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ιστορίας της περιοχής. Αυτά τα υπόγεια συγκροτήματα χρησίμευαν ως κρυψώνες για τους πρώτους χριστιανούς κατά τις περιόδους διωγμών.
  6. Η Καππαδοκία προσελκύει περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.
  7. Η περιοχή κατοικείται από την εποχή των Χετταίων (1800-1200 π.Χ.) και έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, διάφοροι πολιτισμοί, συμπεριλαμβανομένων των Περσών, των Ρωμαίων, των Βυζαντινών και των Οθωμανών, έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία της Καππαδοκίας.
  8. Οι αρχαίες υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας σχεδιάστηκαν για να φιλοξενούν χιλιάδες ανθρώπους. Είχαν χώρους διαβίωσης, κουζίνες, φρεάτια εξαερισμού, ακόμη και χώρους λατρείας.
  9. Οι περίφημες λαξευμένες σε βράχο εκκλησίες της Καππαδοκίας διαθέτουν συχνά περίπλοκες τοιχογραφίες που απεικονίζουν βιβλικές σκηνές και αγίους. Αυτές οι τοιχογραφίες έχουν διατηρηθεί αξιοσημείωτα, παρέχοντας πληροφορίες για τις θρησκευτικές και καλλιτεχνικές παραδόσεις της εποχής.
  10. Η Καππαδοκία είναι επίσης γνωστή για την κεραμική της. Ο χαρακτηριστικός κόκκινος πηλός της περιοχής χρησιμοποιείται για τη δημιουργία όμορφων κεραμικών, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε τοπικά καταστήματα και αγορές. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην αγγειοπλαστική σε εργαστήρια διάσπαρτα σε όλη την περιοχή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here