Η Θεσσαλονίκη είναι ένα στολίδι από μόνη της, όταν όμως έρχονται τα Χριστούγεννα, τότε η πόλη λάμπει ακόμη παραπάνω. Φέτος ειδικά, το 2019, στολίστηκε τόσο εντυπωσιακά που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Τα υπέροχα επιβλητικά δέντρα στην πλατεία Αριστοτέλους, το χριστουγεννιάτικο χωριό στην «πλατεία των Μαγεμένων» και τόσα ακόμη σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

THESSALONIKI CHRISTMAS PLATEIA TWN MAGEMENWN 2019 (11)

Η πόλη ντύθηκε με τα γιορτινά της και έκανε κάθε επισκέπτη να την ερωτευτεί διπλά. Κάθε δρόμος έχει δικό του χαρακτηριστικό στολίδι. Για παράδειγμα η Ναβαρίνου έχει ένα φιογκάκι, η Μητροπόλεως έχει φωτεινά κυκλάκια ενώ η Αγίας Σοφίας τα χαρακτηριστικά λαμπιόνια με το μπλε-μωβ φως. Ο πιο όμορφος στολισμός είναι κλασσικά στην πλατεία Αριστοτέλους. Βέβαια φέτος οι ιθύνοντες έκαναν κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Δεν στολίστηκε δηλαδή μόνο το κάτω μέρος της πλατείας, αλλά ολόκληρη από κάτω (από το λιμάνι), μέχρι επάνω όπου και βρίσκεται η γιορτινή «πλατεία των Μαγεμένων».

Πλατεία Αριστοτέλους:
Στην πλατεία Αριστοτέλους θα συναντήσεις πελώρια δέντρα στολισμένα αλλά και κατακόκκινους κύβους. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από εκεί και η φάτνη. Στο σημείο μπορείς να απολαύσεις επίσης κάστανα, μαλλί της γριάς, ποπ κόρν κ.α. καθώς εκεί υπάρχουν πλανόδιοι πωλητές. Ανηφορίζοντας προς τα επάνω βλέπεις τα φωτεινά τρίγωνα τα οποία σιγά σιγά συνειδητοποιείς ότι βρίσκονται σε αρκετά σημεία της πλατείας. Ο περίπατός σου για να φτάσεις στην πλατεία των Μαγεμένων θα είναι μια υπέροχα φωτεινή εμπειρία καθώς σε όλο το μήκος του δρόμου, έχουν στολίσει.

1 COMMENT

  1. Γεια HAPPU TRAVELLER σε βλεπο σχεδόν κάθε μέρα μου αρέσει να σε βλέπω στο SKAI και γειαφτο Μπίκα εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here