kotopita-happy-traveller-3

Είναι κάποιες λιχουδιές που έχουν την δύναμη να ενώνουν την ελληνική οικογένεια και να ολοκληρώνουν ένα τραπέζι. Είναι οι ίδιες λιχουδιές που μπορούν να γίνουν τέλειο κολατσιό ή ακόμη και σούπερ βραδινό. Οι πίτες στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη μια συνήθεια αλλά είναι παράδοση ολάκερη που μεταφέρεται ευλαβικά από γενιά σε γενιά. Σε ένα από τα επεισόδιά μας -και συγκεκριμένα σε εκείνο στα Ζαγοροχώρια, αποφασίσαμε να φτιάξουμε πεντανόστιμη κοτόπιτα έτσι ώστε οι καλεσμένοι σου να γλύφουν και τα δάχτυλά τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να φτιάξεις νόστιμη πίτα είναι φυσικά τα αγνά και γευστικά υλικά.  Εμείς επιλέξαμε ελληνικά κοτόπουλα Άρτας και φυσικά παραδοσιακό Ζαγορίσιο φύλλο Χαβέλας για ακόμη πιο τραγανό και γευστικό αποτέλεσμα. Πάμε να δούμε και να μάθουμε τα πάντα για αυτή την νόστιμη κοτόπιτα.


Υλικά:

1 ελληνικό κοτόπουλο Άρτας σε κομμάτια
1 πακέτο παραδοσιακό Ζαγορίσιο φύλλο Χαβέλας
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
Αλάτι και πιπέρι για τη γέμιση
Τυρί φέτα θρυμματισμένη
Λίγο λάδι για το σοτάρισμα και ανάμεσα από τα φύλλα
Λίγο γλυκό κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)

Σημείωση: Θα χρειαστούμε 4 φύλλα κάτω και 4 φύλλα πάνω. Σύνολο 8 παραδοσιακά Ζαγορίσια φύλλα Χαβέλας.

Εκτέλεση:
Βράζουμε και ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο Άρτας. Ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά. Σοτάρουμε με λίγη πάπρικα και προσθέτουμε και το κοτόπουλο. Έπειτα αλάτι και πιπέρι. Μετά από λίγο τρίβουμε και τυρί. Το βγάζουμε από την φωτιά. Βάζουμε 4 φύλλα για παραδοσιακή Ζαγορίτικη πίτα κάτω και ανάμεσα ψεκάζουμε λίγο λάδι. Προσθέτουμε την γέμιση. Από πάνω άλλα 4 φύλλα και ανάμεσα πάλι ψεκάζουμε με λάδι. Από πάνω ρίχνουμε νερό για να γίνει πιο τραγανή. Την χαράζουμε για να κόβεται εύκολα. Μπαίνει στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κλεσίου για 45 λεπτά. Βγάζουμε, κόβουμε, σερβίρουμε και τρώμε! Καλή όρεξη!

kotopita-happy-traveller-2 kotopita-happy-traveller-4 kotopita-happy-traveller

LEAVE A REPLY