Το ταξίδι στην Αίγυπτο μπορεί να φαίνεται σε πολλούς επικίνδυνο. Αν όμως ξέρεις τι να προσέξεις και τι να αποφύγεις, τότε μπορείς να κάνεις αυτό το ταξίδι που θα σε πάει στα πιο όμορφα και γεμάτα ιστορία μέρη.

Εμείς οι Happy Travellers, ταξιδέψαμε, βιώσαμε και σου παρουσιάζουμε τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ταξιδέψεις στην Αίγυπτο.

1.Είναι ασφαλής χώρα η Αίγυπτος; Αυτή είναι μια ερώτηση που και εμείς σκεφτήκαμε πολύ πριν την επισκεφθούμε. Η αλήθεια είναι πως αν πηγαίναμε μόνοι μας, δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν εφικτό ένα ταξίδι σ΄αυτή τη χώρα. Όμως με την ασφάλεια που σου παρέχει η Celestyal Cruises, μπορούμε να πούμε πως.. ναι νιώσαμε ασφάλεια. Τα πούλμαν που ήμασταν μέσα πήγαιναν όλα μαζί, ενώ στην αρχή και στο τέλος των πούλμαν μας, υπήρχαν περιπολικά της αστυνομίας. Νιώσαμε πως υπήρχε επαρκείς αστυνόμευση στο κέντρο του Καίρου και πως θα μπορούσες να ταξιδέψεις εκεί, ακόμη και μόνος σου.

2. Υπάρχει ασφάλεια στα κορυφαία αξιοθέατα; Μην παραξενευτείς καθόλου με την έντονη παρουσία της αστυνομίας και του στρατού. Στα σημαντικά αξιοθέατα της χώρας ειδικά η παρουσία τους είναι πολύ έντονη, για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των επισκεπτών. Σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα γίνεται επίσης και έλεγχος στα σακίδια, ενώ περνάς και από ανιχνευτή μετάλλων.

3. Να πιω νερό από τη βρύση; Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη χώρα, είναι ότι απαγορεύεται να πιεις νερό από τη βρύση.

4. Μπορώ να πάρω ή να κάνω drone στην Αίγυπτο; Ξεκάθαρα όχι! To drone και η χρήση του απαγορεύεται ρητά στη χώρα. Για να κάνεις χρήση drone στη χώρα θα πρέπει να έχεις άδεια από το Υπουργείο Άμυνας. Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων και περιπτώσεις που δέχθηκαν ποινές όπως κατάσχεση των drone τους αλλά και φυλάκιση.

Κλείσε εισιτήρια για Αίγυπτο

5. Να πάω το καλοκαίρι στην Αίγυπτο; Η θερμοκρασία στην Αίγυπτο το καλοκαίρι είναι επιεικώς αφόρητη, και τα περισσότερα αξιοθέατα -τα πιο σημαντικά- προσφέρουν ελάχιστη σκιά.

6. Μπορώ να επισκεφθώ την Αίγυπτο κατά το Ραμαζάνι; Η απάντηση είναι ναι! Η Αίγυπτος είναι μουσουλμανική χώρα, κάτι που σημαίνει ότι αρκετοί πολίτες τηρούν το Ραμαζανί, όμως δε χρειάζεται να αποφύγεις ένα ταξίδι στη χώρα, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Κάποιες αλλαγές που θα παρατηρήσεις είναι για παράδειγμα οι ώρες λειτουργίας καταστημάτων που θα αλλάξουν σε κάποια μέρη. Κάτι που επίσης θα πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγεις να τρως και να πίνεις δημοσίως, όμως τα τουριστικά αξιοθέατα θα είναι όλα ανοιχτά και δεν θα επηρεαστούν από τα θρησκευτικά ήθη και έθιμα του λαού. Κάτι που επίσης θα πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι στα περισσότερα μέρη δεν θα σερβίρουν αλκοόλ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

7. Ποια είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφθώ την Αίγυπτο; Η ιδανική περίοδος για να επισκεφθείς την Αίγυπτο είναι ο Ιανουάριος. Τότε η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, καθώς κυμαίνεται στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Είναι η τέλεια περίοδος για να δεις με χωρίς ιδιαίτερα θερμές θερμοκρασίες όλα τα αξιοθέατα που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους. Γενικώς, σου προτείνουμε να επισκεφθείς την Αίγυπτο όταν ο καιρός είναι πιο ήπιος, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Κλείσε δραστηριότητες στην Αίγυπτο

8. Μην θεωρήσεις ότι σου προσφέρεται τίποτα ως ΔΩΡΕΑΝ! Μην θεωρήσεις ότι κάποιος θα σου προσφέρει κάτι και θα είναι δωρεάν ακόμη και αν σε διαβεβαιώσει για αυτό. Μην φωτογραφίζεις τις καμήλες ή πας σε free ride με καμήλα, μην βγάζεις φωτογραφίες των φρουρών και μην δεχθείς κανένα «δωρεάν» αναμνηστικό που θα σου προσφέρουν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξαπατηθείς στην Αίγυπτο, για αυτό πρόσεξε με ποιόν μιλάς και τι συναλλαγές κάνεις. Να έχεις πάντα επαφή με τον ξεναγό σου εάν δεν είσαι σίγουρος για τον άνθρωπο τον οποίο πρόκειται να συναλλαγείς με οποιοδήποτε τρόπο.

9. Οι πρόσθετες χρεώσεις στην Αίγυπτο είναι παντού. Υπάρχουν πολλές πρόσθετες χρεώσεις στα κυρίως αξιοθέατα. Εξτρά χρήματα θα πρέπει να πληρώσεις για να δεις το «Royal Mummy exhibit» στο Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο, για να πάρεις άδεια φωτογραφίας στην Κοιλάδα των Βασιλέων, αλλά και για να πάρεις το επιβατικό τρένο στο Ναό του Χατσεψούτ. Τέλος, εξτρά είναι και η είσοδος στους θαλάμους που βρίσκονται εντός των πυραμίδων.

10. Πως να ντυθώ στην Αίγυπτο; Αν και η Αίγυπτος είναι μια μουσουλμανική χώρα, θα περίμενε κανείς πιο συντηρητικές ενδυμασίες. Ειδικά στα κυρίως αξιοθέατα, μπορείς να ντυθείς κανονικά (κάποιοι φορούν ακόμη και σορτσάκια). Φυσικά σεβόμενοι την θρησκεία της χώρας, καλό θα ήταν να μην προκαλείς, αλλά φυσικά είσαι ελεύθερος να φορέσεις ό,τι θέλεις χωρίς αυτό να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Happy Traveller επεισόδιο: Κρουαζιέρα 3 ήπειροι (Συμπεριλαμβάνεται και η Αίγυπτος)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here