Ιδιαίτερη, επαναστατική και με μοναδικό «άρωμα» η Κούβα είναι πάντα ένας προορισμός που μπορεί να σου μείνει αξέχαστος. Πιο αξέχαστος από ό,τι φαντάστηκες. Το άρωμα του πούρου, η ζαλάδα από το ρούμι, ο αισθησιακός χορός καταμεσής του δρόμου και ο απόηχος της κουβανέζικης μουσικής μπορεί να σε «χαράξει» πολύ περισσότερο από όσο πίστευες.

cuba-havana-celestyal-cruise-happy-traveller

Χώρα: Κούβα
Πρωτεύουσα: Αβάνα
Πολίτευμα: Μονοκομματική Σοσιαλιστική Δημοκρατία
Νόμισμα: Πέσος Κούβας
Γλώσσα: Ισπανικά
Ήπειρος: Βόρεια Αμερική
Πληθυσμός: 11.239.004

Γενικές Πληροφορίες:

Η Κούβα είναι νησιωτικό κράτος και η πολυπληθέστερη χώρα στην Καραϊβική. Το κλίμα της είναι τροπικό και χαρακτηρίζεται από έντονες βροχοπτώσεις. Η περιοχή ανακαλύφθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο το 1492. Το όνομα Κούβα προέρχεται από την Ταΐνη λέξη cubanacán που σημαίνει “κεντρικός τόπος”. Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Κούβας έχουν όσες και όσοι είναι ηλικίας 16 ετών και άνω. Ο καθολικισμός, είναι η κυριότερη θρησκεία της χώρας αλλά μετά την επανάσταση η Κούβα έγινε και επίσημα αθεϊστικό κράτος.

Που να πας – Τι να κάνεις:

Πήγαινε σε ένα εργοστάσιο πούρων, στο μουσείο του Havana Club και στο Μουσείο της Πόλης στην Αβάνα. Ανακάλυψε το ιστορικό κέντρο της Αβάνας. Φάε σε τοπικό εστιατόριο και κολύμπησε στο κοσμοπολίτικο Βαραδέρο. Πήγαινε ημερήσια στην Τρινιδάδ και γνώρισε κροκόδειλους από κοντά. Που αλλού θα έχεις τέτοια τιμή; Δες ακόμη περισσότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Κούβα εδώ.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Τα εστιατόρια στην Κούβα είναι χωρισμένα σε δύο κατηγορίες τα State-Run Spots και τα Paladar Restaurants. Εσύ πρέπει να δοκιμάσεις τα Paladar Restaurants τα οποία είναι μαγαζιά στα οποία μαγειρεύουν κουβανοί σεφ και είναι ιδιοκτησίες των ντόπιων. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις αυθεντική κουβανέζικη κουζίνα. Όταν επισκεφθείς ένα εστιατόριο Παλαντάρ δοκίμασε Tostones, Ropa Vieja, και φασόλια μαζί με ρύζι. Μην ξεχάσεις να πάρεις μια γεύση από καφέ, ρούμι, μοχίτο, guava pastries, λουκουμάδες και guarapo που είναι ποτό από ζαχαροκάλαμο. Εκτός από την εκπληκτική κουβανέζικη κουζίνα υπάρχει και το street food το οποίο είναι ένας εξαίρετος τρόπος να φας αρκετά φθηνά. Μπορείς να δοκιμάσεις τα παραδοσιακά τους χάμπουρκερ (Hamburguesa de Cerdo) τα μιλκσέικ φρούτων (Batidos de Guayaba) και τόσα ακόμη. Αν θέλεις να μάθεις κι άλλα για την κουβανέζικη κουζίνα κάν’ το εδώ.

Καιρός – Πότε να πας:

Η Κούβα έχει τροπικό κλίμα το οποίο μετριάζεται κάπως λόγω της θάλασσας. Οι καταιγίδες είναι συχνό φαινόμενο στην χώρα για αυτό θα πρέπει να είσαι παντός καιρού. Η καλύτερη περίοδος για να πας στην Κούβα είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο υψηλές και εκεί βρέχει λιγότερο. Έτσι, θα είναι σίγουρο ότι θα απολαύσεις περισσότερο όλα αυτά που θα κάνεις στην Κούβα.

Μεταφορά – Μετακίνηση:

Η χώρα διαθέτει σιδηροδρομικό δίκτυο και συνδέει κάθε άκρο της χώρας. Η οδήγηση γίνεται στα δεξιά. Οι τουρίστες συνήθως μετακινούνται με coco taxi, ποδήλατα taxi και φυσικά τα αμάξια – αντίκες τα οποία κάνουν όποια διαδρομή τους ζητήσεις και χρησιμοποιούνται σαν ταξί.

Που να μείνεις:

Για να καταλάβεις κουβανέζικη φιλοξενία και ζωή θα πρέπει να μείνεις σε ένα Casa Particular. Αυτά τα διαμερίσματα είναι στην ουσία σπίτια τα οποία παρέχουν οι κουβανοί στους τουρίστες για να μείνουν. Το κόστος είναι σχετικά υψηλό για το είδος των κατοικιών, όμως δύσκολα θα βρεις κάτι φθηνότερο. Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες και στο yourcasaparticular.com. Μια άλλη επιλογή διαμονής στην Κούβα είναι φυσικά το πλοίο Celestyal Crystal. Ταξιδεύοντας με την Celestyal Cruises μένεις σε άψογο δωμάτιο με εξαιρετικό φαγητό και ανακαλύπτεις πολλά μέρη της Κούβας.

Τι να αγοράσεις: 

Από την Κούβα φρόντισε να πάρεις λίγο ρούμι, μερικά πούρα (μέχρι 20 το άτομο επιτρέπεται), αναμνηστικά – σουβενίρ και ίσως κάποια μπλούζα με τον Τσε Γκε Βάρα.

cuba-havana-celestyal-cruise-happy-traveller-8 cuba-havana-celestyal-cruise-happy-traveller-3 cuba-havana-celestyal-cruise-happy-traveller-4 cuba-havana-celestyal-cruise-happy-traveller-6 cuba-havana-celestyal-cruise-happy-traveller-7

1 COMMENT

  1. Άρα ο Αϊνστάιν έκανε λάθος. Μπορείς να ταξιδέψεις στον χρόνο.
    Πηγαίνεις στην Κούβα και κάνεις ταξίδι στο παρελθόν.
    Πηγαίνεις στο Μανχάταν και κάνεις ταξίδι στο μέλλον!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here