Αγγλία! Η επιβλητική της Ευρώπης. Ένα ταξίδι σε αυτήν αρκεί για να σε πείσει πως το πρωινό της είναι το πιο θερμιδοφόρο που υπάρχει! Οι Εγγλέζοι καταναλώνουν περισσότερο τσάι ανά κάτοικο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο! Πάμε να μάθουμε όλες τις συνήθειες, τα μέρη και την καθημερινότητά τους ακόμη καλύτερα!

 london eye

Πρωτεύουσα: Λονδίνο
Χώρα: Αγγλία – Ηνωμένο Βασίλειο
Νόμισμα: Στερλίνα
Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
Πολίτευμα: Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Γενικές Πληροφορίες:

Η Αγγλία πήρε το όνομά της από τη λέξη «Englaland». Σημάδια ανθρώπινης δραστηριότητας στη χώρα υπάρχουν για παραπάνω από 500.000 χρόνια πριν. Το πολίτευμα της Αγγλίας είναι Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν όσες και όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω.

Που να πας – Τι να δεις: 

Όταν πας στην Αγγλία θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς το Λονδίνο, το Ντάρτμουρ, το Μπάθ, το Μπράιτον αλλά και το Λίβερπουλ. Όλα αυτά τα μέρη έχουν τόσα πολλά για να δεις και ναι εξερευνήσεις που δεν γίνεται να τα δεις όλα σε ένα ταξίδι. Ξεκίνησε αρχικά με το Λονδίνο που είναι και ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για τους Έλληνες.

london

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Το φαγητό στο Λονδίνο είναι τόσο ωραίο όσο φαντάστηκες. Ειδικά διατροφικά, θα σε τρελλάνει. Πάμε να μάθουμε κάποια βασικά στοιχεία για τις «παραδόσεις» της πόλης. Το μεσημεριανό γεύμα στα λονδρέζικα εστιατόρια συνήθως σερβίρεται μεταξύ 12:00 το μεσημέρι και 14:00. Τις απογευματινές ώρες τα εστιατόρια ανοίγουν συνήθως από τις 18:00, με ώρες αιχμής 20:00-22:00. Όσον αφορά το τι πρέπει να φας, εκεί πια πρέπει να σου φτιάξουμε ολόκληρη λίστα. Fish & chips, Duck & Waffle, Custard donut, crab donuts, soy chicken wings, xiao long bao στην chinatown και eggs benedict είναι κάποια από αυτά.

Που να φας:

(Στο Λονδίνο) Το αγγλικό πρωινό είναι σίγουρα το πρωινό του καλοφαγά. Έχει αυγά, μπέικον, φασόλια και πολλά ακόμη καλούδια. Για να δοκιμάσεις το αυθεντικό αγγλικό πρωινό πήγαινε στο Garfunkel’s. Βρες περισσότερες πληροφορίες, εδώ. Το Fryer’s Delight είναι ένα μαγαζί του Λονδίνου που φημίζεται για το καλύτερο FISH N CHIPS της πόλης. Εμείς ψάξαμε, το ανακαλύψαμε και είδαμε ότι όντως η φήμη του ανταποκρίνεται στην αλήθεια! Μάθε περισσότερα για αυτό, εδώ.

LEAVE A REPLY