Άγιος Αχίλλειος. Το δεύτερο κατοικημένο νησί σε λίμνη στην Ελλάδα, μετά το νησί των Ιωαννίνων. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς στις Πρέσπες.

Εκεί θα ανακαλύψεις τον όμορφο ναό του Αγίου Αχιλλείου, θα περπατήσεις στην τεράστια γέφυρα που ενώνει το νησί με την στεριά και θα απολαύσεις την φύση σε όλο της το μεγαλείο.

agios axilleios happy traveller

Είτε διαλέξεις να επισκεφθείς το μέρος το καλοκαίρι είτε το χειμώνα θα περάσεις τέλεια. Το καλοκαίρι απολαμβάνεις την δροσιά που έχει, ενώ τον χειμώνα την θαλπωρή και την ζεστασιά που σου προσφέρει ο Ξενώνας αλλά και το εστιατόριο Άγιος Αχίλλειος.

Μόλις από το 2001 και έπειτα το νησί διαθέτει πλωτή γέφυρα. Μέχρι τότε οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες, μεταφέρονταν με βάρκα από και προς το νησί. Το έργο της πλωτής γέφυρας βοήθησε και τους κατοίκους του νησιού αλλά και τον τουρισμό του. Στο νησί θα μπορέσεις να ανακαλύψεις διάφορες εκκλησίες με γνωστότερη εκείνη του Αγίου Αχιλλείου. Επίσης στο νησί -αν πας τις ανάλογες ημερομηνίες- θα δεις και τα γνωστά “Πρέσπεια” στα πλαίσια των οποίων γίνονται συναυλίες και εκδηλώσεις.

Εξαιτίας του Ξενώνα – Εστιατορίου Άγιος Αχίλλειος στο νησί κάποιος μπορεί να κάνει κανό και ποδήλατο. Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου. Τέλος, μια από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορείς να έχεις στο νησί – και ειδικά αν σου αρέσει το περπάτημα- είναι η ανάβαση στο ψηλότερο σημείο, τον σταυρό! Εκεί έχει εκπληκτική θέα και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς!

agios axilleios prespes happy traveller (6)agios axilleios prespes happy traveller (2)agios axilleios happy traveller2 agios axilleios prespes happy traveller (7) agios axilleios prespes happy traveller (9) agios axilleios prespes happy traveller (12) agios axilleios prespes happy traveller (17) agios axilleios prespes happy traveller (19) agios axilleios prespes happy traveller (25) agios axilleios prespes happy travelleragios axilleios prespes happy traveller (8)agios axilleios prespes happy traveller (12)agios axilleios prespes happy traveller (17)agios axilleios prespes happy traveller (18)

LEAVE A REPLY