Ο σταθμός Alp Grüm είναι αναμφισβήτητα από τις ομορφότερες στάσεις του τρένου Bernina Express. Το τοπίο μαγικό, το φαγητό στο εστιατόριο εκπληκτικό και η θέα σε αποσυντονίζει.

alp-grum-bernina-express happy traveller (4)

Γενικές Πληροφορίες:
Το Alp Grum είναι -εκτός από το καλοκαίρι- προσβάσιμο μόνο μέσω του τραίνου. Το καλοκαίρι υπάρχει και η επιλογή να φτάσεις εκεί μέσω των μονοπατιών. Στην στάση αυτή μπορεί να μην βρεις πολλά πράγματα να κάνεις -ειδικά αν βρεθείς τον χειμώνα- όμως σίγουρα θα σε συνεπάρει η εξαιρετική θέα και το χιονισμένο τοπίο. Το τμήμα της γραμμής μεταξύ Ospizio Bernina και Poschiavo, στο οποίο βρίσκεται ο σταθμός, άνοιξε στις 5 Ιουνίου 1910 η σιδηροδρομική εταιρεία Bernina.

Εστιατόριο – ξενοδοχείο:
Στο Alp Grum θα δεις σίγουρα το εστιατόριο με την υπέροχη θέα στα βουνά και το ξενοδοχείο. Εμείς φροντίσαμε να δοκιμάσουμε τις πεντανόστιμες σούπες του εστιατορίου, αλλά δεν μείναμε στο ξενοδοχείο. Εσύ μπορείς να το κάνεις και αυτό! Το εστιατόριο και το ξενοδοχείο του σταθμού άνοιξε το 1926.

default

Η πρότασή μας:
Η επίσκεψή μας εκεί μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και για αυτό το λόγο δεν σας προτείνουμε απλώς να περάσετε μια βόλτα, αλλά να μείνετε εκεί και να πάρετε το επόμενο τρένο (έπειτα από μια ώρα) για να επιστρέψετε! Βέβαια -όπως προαναφέραμε- αν σου αρέσει πολύ το μέρος, έχεις πάντα και την επιλογή να μείνεις στο ξενοδοχείο.

Extra πληροφορίες:
-Τρένο από τον σταθμό περνάει περίπου ανά μια ώρα.
-Εισιτήρια μπορείς να βγάλεις από τον σταθμό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here