Ανανούρι! Το εντυπωσιακό κάστρο-μοναστήρι με την εκπληκτική θέα θα σου χαρίσει στιγμές χαλάρωσης και θα σε μεταφέρει σε άλλες εποχές.

georgia happy traveller (15)

Γενικές Πληροφορίες:
Το Ανανούρι είναι ένα κάστρο-μοναστήρι στη Γεωργία και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Τιφλίδα. Βρίσκεται στον ποταμό Aragvi της Γεωργίας. Εντός των τοιχών, μεταξύ άλλων κτιρίων, υπάρχουν και δύο εκκλησίες. Η παλαιότερη Εκκλησία της Παναγίας και η μεγαλύτερη, Εκκλησία της Μητέρας του Θεού (Ghvtismshobeli), που χτίστηκε το 1689.

Που να πάω – Τι να δω:
Οι επιλογές σου φτάνοντας στο Ανανούρι είναι συγκεκριμένες. Εισέρχεσαι στον κυρίως χώρο του κάστρου για να επισκεφθείς το κάστρο αλλά και τις δύο εκκλησίες. Αφού τα περπατήσεις και τα απολαύσεις, μπορείς να βγεις έξω και να κάνεις βόλτα στους πάγκους των πλανόδιων πωλητών. Το Ανανούρι είναι το τέλειο παράδειγμα για να αποδείξεις πως οι Γεωργιανοί ήξεραν να διαλέγουν άψογα σημεία για να χτίσουν τα κάστρα και τις εκκλησίες τους. Το Ανάνουρι ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα ως φρούριο και εκεί διαξάχθηκαν πολλές μάχες.

INFO: Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε το εξωτερικό του κάστρου, που είναι γεμάτο από πλανόδιους πωλητές. Μην χάσεις την ευκαιρία να πάρεις ένα καφέ ή ακόμη και κάποιο σουβενίρ.

georgia happy traveller (17) georgia happy traveller (16)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here