Στο μικρό αυστριακό χωριό Τέρφενς (Terfens) βρίσκεται πολυσυζητημένο «ανάποδο σπίτι». Πρέπει να το δείτε από κοντά είτε έχετε παιδιά, είτε όχι! Σας υποσχόμαστε ότι θα το ευχαριστηθείτε εξίσου!

anapodo spiti austria happy traveller

Μπορεί κανείς να φαντάζεται ότι μια επίσκεψη σε ένα τέτοιο σπίτι θα ταίριαζε μόνο σε μικρά παιδιά, όμως κάπου εδώ θα σας διαψεύσουμε. Τον Ιανουάριο του 2019 βρεθήκαμε εκεί και ανακαλύψαμε για ποιο λόγο το «ανάποδο σπίτι» έχει γίνει πια, κορυφαίος τουριστικός προορισμός της περιοχής.

Γενικές Πληροφορίες:
Το ανάποδο σπίτι βρίσκεται στο χωριό Τέρφενς και 15 χλμ δυτικά από το πανέμορφο Innsbruck, στην περιοχή του Τιρόλο. Είναι σχεδιασμένο από τους Πολωνούς αρχιτέκτονες Irek Glowacki και Marek Rozanski και έχει πλέον γίνει ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός της περιοχής.

Τι δωμάτια διαθέτει:
Γκαράζ, υπνοδωμάτια παιδιών, μπάνιο, κουζίνα, σαλόνι, πλυσταριό και λοιπά δωμάτια είναι δημιουργημένα με τέτοια τεχνοτροπία ώστε να δημιουργούν μια περίεργη ζάλη. Για την ζάλη αυτή δεν ευθύνονται μόνο τα ανάποδα αντικείμενα του χώρου αλλά και τα πατώματα που δεν είναι χτισμένα σε ευθεία γραμμή. Το σπίτι αυτό είναι χτισμένο εντελώς ανάποδα, δεν έχει απλώς τα έπιπλα στο ταβάνι!

anapodo spiti austria happy traveller (7)

Κόστος:
Το εισιτήριο για τους ενήλικες κοστίζει € 7,50.

Extra tip:
Πριν μπείτε στο σπίτι τσεκάρετε φωτογραφίες από το ανάποδο σπίτι άλλων επισκεπτών ονλάιν για να βγάλετε και εσείς ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες φωτογραφίες. Επίσης πάρτε ιδέες και από φωτογραφίες επισκεπτών που υπάρχουν στην είσοδο του ανάποδου σπιτιού.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here