Ανάβατος. Από τα πιο ιδιαίτερα σημεία της Χίου. Από τα πιο ιδιαίτερα σημεία της Ελλάδας. Χωρίς υπερβολή είναι ένα μέρος που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς λόγω της ξεχωριστής ιστορίας του.

anavatos chios happy traveller drone

Οικισμός: Ανάβατος
Νησί: Χίος
Υψόμετρο: 450
Πληθυσμός: 1 κάτοικος (2011)

Ένα από τα πιο ιστορικά μέρη της Χίου. Ο όμορφος και ιστορικός Ανάβατος. Το μέρος που “έπεσε” στα χέρια του εχθρού έπειτα από προδοσία και ένας μαρτυρικός τόπος κατά την επανάσταση του 1821 και στις σφαγές του 1822. Το κτίσμα το οποίο φαίνεται από μακριά είναι ο μεγάλος Ταξιάρχης που στέκει περήφανα στο χωριό. Ανάβατος σημαίνει “αυτός στον οποίον δεν είναι δυνατόν να ανεβεί κάποιος” και η ονομασία του δηλώνει το πόσο δύσκολο ήταν να πάει κάποιος σε αυτόν.

Σήμερα ο Ανάβατος είναι ερημωμένος αλλά αξίζει να τον περπατήσεις και να τον ανακαλύψεις. Σε παλιότερη επίσκεψή μας είχαμε βρει μια ταβέρνα στην είσοδο του χωριού με πολύ ωραίο φαγητό και καλοσυνάτους ανθρώπους. Δυστυχώς κατά την τελευταία μας επίσκεψη εκεί, δεν την βρήκαμε ανοιχτή. Ελπίζουμε σύντομα αυτό το χωριό να αναβιώσει και να επανέλθει στις παλιές καλές εποχές του. Παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι μια εκπληκτική εμπειρία για εξερεύνηση που θα έχει κάθε γνήσιος Happy Traveller. Περιμένουμε να πάτε και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας.

IMG_7551DCIM120GOPROG0013081.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here