- Διαφήμιση -
Home Cool spots Μπρασόβ: Η πόλη του κόμη Δράκουλα | Ρουμανία

Μπρασόβ: Η πόλη του κόμη Δράκουλα | Ρουμανία

1
11524

Γοτθικοί πύργοι, μεσαιωνικές πύλες και η όμορφη κεντρική πλατεία Piaţa Sfatului. Από αυτή την υπέροχη πλατεία βλέπεις και δάσος Tâmpa αλλά και το επιβλητικό «Μπρασόβ» με τα τεράστια λευκά χολυγουντιανά γράμματα.

- Διαφήμιση -

Romania Happy Traveller (54)

Πόλη: Μπρασόβ
Χώρα: Ρουμανία
Νόμισμα: Λέι (Lei)
Πληθυσμός: 277.961 κάτοικοι
Έκταση : 276,2 ( km²)

Γενικές Πληροφορίες:
Το Μπρασόβ (Brașov) είναι πόλη στη Ρουμανία με περίπου 250.000 κατοίκους. Είναι η 7η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας και βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Απέχει 166 χλμ βόρεια από το Βουκουρέστι και ανήκει στην περιοχή της Τρανσιλβανίας. Είναι η γενέτειρα του εθνικού ύμνου της Ρουμανίας και τόπος διεξαγωγής του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Χρυσό Ελάφι. Παλιότερα η πόλη είχε το λατινικό όνομα Κορόνα.

Που να πάω – Τι να δω:
Εκτός από την πανέμορφη και γνωστή πλατεία Sfatului αλλά και το δάσος Tâmpa με την επιγραφή BRASOV, υπάρχουν πολλά και όμορφα για να δει κανείς στην πόλη. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η παλιά πόλη που κρύβει πολλά διαμάντια. Ανηφορίζοντας προς την παλιά πόλη θα δεις οχυρά, κάστρα και υπέροχα κτίρια. Στην κορυφή της παλιάς πόλης -αφού ανέβεις από την σκεπαστή σκάλα– θα δεις εκπαιδευτικά ιδρύματα, την εκκλησία του λόφου και την εκπληκτική θέα της πόλης από ψηλά. Κτίρια και άλλα αξιοθέατα που θα μπορούσες να δεις από κοντά είναι η μαύρη εκκλησία, το παλιό δημαρχείο, το Πρώτο Ρουμανικό σχολείο αλλά και τον Δρόμο του Σχοινιού που είναι ο στενότερος δρόμος στη Ρουμανία. Φυσικά μην παραλείψεις την Πύλη Σέι, που μοιάζει αρκετά με την αψίδα του θριάμβου.

Romania Happy Traveller (4)

Που να μείνω:
Εμείς κατά τη διαμονή μας στο Μπρασόβ μείναμε στο Main Square Apartments & More που βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, ακριβώς μπροστά από την πλατεία Sfatului. Επίσης τα δωμάτια εσωτερικώς είναι προσφάτως ανακαινισμένα και καλαίσθητα. Κλείσε και εσύ τώρα δωμάτιο.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here