- Διαφήμιση -
Home ΕΥΡΩΠΗ Κοΐμπρα: Η φοιτητούπολη της Πορτογαλίας

Κοΐμπρα: Η φοιτητούπολη της Πορτογαλίας

0
5373
- Διαφήμιση -

coimbra-portugal-happy-traveller-4

Μπορεί η Κοΐμπρα να βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Πορτογαλίας, αλλά αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την σημαντικότητά της. Ως παλιά πρωτεύουσα της χώρας αλλά και με ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης στα εδάφη της, μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως ταξιδιωτικός θησαυρός.

Γενικές Πληροφορίες:

Η Κοΐμπρα είναι μια όμορφη φοιτητούπολη της Πορτογαλίας και έχει περισσότερους από 100.000 κατοίκους. Είναι αρκετά σημαντική, μιας και ήταν η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για περίπου 100 χρόνια. Η πόλη αναπτύχθηκε, κυρίως λόγω του πανεπιστημίου της Κοΐμπρα που ιδρύθηκε το 1290. Το πανεπιστήμιο αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα στην Ευρώπη και μαζί με τον ποταμό Mondego κάνουν την πόλη να μοιάζει με μικρό ταξιδιωτικό παράδεισο. Φυσικά μην ξεχάσω να σου πω ότι ο ποταμός Mondego είναι ο μεγαλύτερος ποταμός που βρίσκεται αποκλειστικά στο πορτογαλικό έδαφος.

Που να πας – Τι να δεις:

Ως μια από τις παλιότερες φοιτητούπολεις η Κοΐμπρα δεν σου αφήνει και πολλά περιθόρια, πρέπει να επισκεφθείς το Πανεπιστήμιό της και να αποδεχθείς το μεγαλείο του. Έπειτα να κάνεις βόλτα στις πλατείες της πόλης και να την γνωρίσεις καλύτερα. Φυσικά μην ξεχάσεις να περάσεις περπατώντας και από τον ποταμό Mondego που κάνει αυτή την πόλη να μοιάζει μαγική.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Υπάρχει κάτι για το οποίο έρχονται από όλη την Πορτογαλία για να το δοκιμάσουν. Η περιοχή φημίζεται για το ψητό γουρούνι. Ναι ψητό γουρούνι κάτι σαν την δική μας γουρουνοπούλα. Το συνοδεύουν με πατάτες, σαλάτα ρύζι και για πρώτο πιάτο σούπα. Αν εξαιρέσεις το ψητό γουρούνι αυτά που θα δοκιμάσεις στην Κοΐμπρα δεν διαφέρουν καθόλου από όλα όσα θα φας και στην υπόλοιπη Πορτογαλία. Παστέλ ντε νάτα, Κάλντο Βέρντε και φυσικά πόρτο δεν μπορούν να λείπουν από το τραπέζι σου. Όμως αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα παραδοσιακά πιάτα της Πορτογαλίας, ενημερώσου στο άρθρο μας, εδώ.

Καιρός – Πότε να πας:

Η Κοϊμπρα έχει δυστυχώς αρκετή υγρασία και βροχές τον χειμώνα. Από την άλλη, το καλοκαίρι αδειάζει, γιατί φεύγουν όλοι οι φοιτητές. Μια καλή περίοδος για να επισκεφθείς την Κοϊμπρα είναι η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Τότε λαμβάνει χώρα το φοιτητικό φεστιβάλ «Queima das Fitas» και ορίζει τη σήμανση της λήξης του ακαδημαϊκού έτους. Εκείνο το διάστημα γίνονται συναυλίες, παρελάσεις και γιορτές τις οποίες μπορείς να παρακολουθήσεις.

Μεταφορά:

Η Κοϊμπρα δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Παρόλα αυτά μπορείς να φτάσεις εκεί με το δικό σου Ι.Χ. ή μέσω τραίνου. Φτάνεις από Ελλάδα στην Λισαβόνα ή το Πόρτο και από εκεί μετακινείσαι με τραίνο στην Κοϊμπρα.

coimbra-portugal-happy-traveller-2 coimbra-portugal-happy-traveller-7 coimbra-portugal-happy-traveller-9 coimbra-portugal-happy-traveller

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here