Το Δάσος της Μεσοποταμίας είναι κυριολεκτικά ένας κρυμμένος παράδεισος που ανακαλύψαμε στο ταξίδι μας στην Καστοριά. Κρύβεται πίσω από τις παχιές του φυλλωσιές και τα γερά του δέντρα. Εκεί φιλοξενεί τον κόσμο που τον επισκέπτεται. Κατασκηνωτές, περιπατητές και λάτρεις της φύσης είναι όλοι εκεί!

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, κατασκήνωσε και σου παρουσιάζει ένα από τα πιο όμορφα και παρθένα μέρη της περιοχής.

Δάσος: Μεσοποταμίας
Χώρα: Ελλάδα
Περιφέρεια: Δυτική Μακεδονία
Δήμος: Καστοριάς

Γενικές Πληροφορίες: Το δάσος της Μεσοποταμίας είναι ένας υπέροχα διαμορφωμένος χώρος αναψυχής το οποίο επισκέπτονται μικροί και μεγάλοι. Διασκέδαση, παιχνίδια, περίπατοι και γενικώς μια τέλεια ευκαιρία για απόδραση βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την Καστοριά.

Τι διαθέτει ο πολυχώρος: Δάσος, ποταμάκι με γεφυρούλα, δύο μεγάλες παιδικές χαρές, δεντρόσπιτο, αμφιθέατρο, γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και βόλεϊ αλλά και αναψυκτήριο. Επίσης κοντά στο ποτάμι υπάρχουν και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι στους οποίους μπορείς να κάνεις πικ νικ.

Happy Info: Το Δάσος της Μεσοποταμίας βρίσκεται δίπλα στην ομώνυμη ορεινή κωμόπολη.

Ονομασία: Η ονομασία της κωμόπολης «Μεσοποταμία» οφείλεται στο γεγονός, ότι βρέχεται από δύο παραποτάμους του Αλιάκμονα.

Κατασκηνωτές – Campers: Το μέρος είναι ιδανικό για όσους επιλέγουν το κάμπινγκ ως διαμονή είναι το Δάσος της Μεσοποταμίας. Είτε διαθέτεις σκηνή, είτε τροχόσπιτο, τότε αυτό το μέρος θα γίνει το αγαπημένο σου. Έχει μέρη με ειδική σήμανση στα οποία επιτρέπεται η διανυκτέρευση.

Η δική μας εμπειρία: Βρεθήκαμε στο δάσος της Μεσοποταμίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στην Καστοριά, αρχές Αυγούστου 2020. Δεν μείναμε το βράδυ στο δάσος, όμως περάσαμε εκεί τη μισή μέρα μας, μαγειρεύοντας μεσημεριανό και απολαμβάνοντας όλα τα υπέροχα που υπάρχουν εκεί για να δεις και να κάνεις (ποτάμι, παιδικές χαρές, αναψυκτήριο, γήπεδα κτλ).

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε αυτό τον παράδεισο και να απολαύσετε το Νομό Καστοριάς, στα καλύτερά του. Περιμένουμε τα σχόλιά σας, σας άρεσε η τοποθεσία; Την έχετε επισκεφθεί εσείς οι ίδιοι;

1 COMMENT

  1. Υπέροχη τοποθεσία! Μία πρακτική συμβουλή θα ήθελα: Που μπορώ να νοικιάσω ένα ανάλογο αυτοκινούμενο; Ευχαριστώ Διονύσης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here