Δοξάτο! Η ένδοξη αλλά και μαρτυρική κωμόπολη του νομού Δράμας. Το πολύπαθο σχολείο του Δοξάτου, ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου και τόσα ακόμη γεμάτα ιστορία σημεία για να επισκεφθείς. Αυτή η κωμόπολη δεν είναι γεμάτη από την αυτοθυσία των Ελλήνων αλλά και η απόδειξη πως ό,τι και αν συμβεί ο ελληνισμός πάντα θα λάμπει.

doxato drama happy traveller (3)

Κωμόπολη: Δοξάτο
Χώρα: Ελλάδα
Πληθυσμός: 2.884 κατοίκους
Γεωργραφικό Διαμέρισμα: Μακεδονία

Γενικές Πληροφορίες:
Το Δοξάτο είναι ξακουστό για στενάχωρα γενονότα. Οι σφαγές που υπέστησαν οι κάτοικοι από του Βούλγαρους ήταν ανεκδιήγητες και με πολλές απώλειες. Σήμερα το Δοξάτο έχει 2.884 κατοίκους ενώ το 1951 είχε 4409. Η περιοχή κατοικήθηκε από την προϊστορική εποχή και γραπτή αναφορά στο Δοξάτο υπάρχει μετά το 1600.

doxato drama happy traveller (2)

Που να πάω – Τι να δω:
Αξιόλογα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς είναι το Δημοτικό σχολείο στην είσοδο του Δοξάτου και ο παλαιός και νέος Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου. Επίσης αρκετές κατοικίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες αλλά και τα δύο καπνομάγαζα που θυμίζουν την οικονομική ανάπτυξη του Δοξάτου. Τέλος η παλαιά εκκλησία του Αγίου Αθανασίου αλλά και γενικώς μια βόλτα στο Δοξάτο θα σε πείσουν για τις ομορφιές του.

doxato drama happy traveller

LEAVE A REPLY