Αν επισκεφθείς το Σβάλμπαρντ το καλοκαίρι μια από τις κορυφαίες -αν όχι η κορυφαία- δραστηριότητα είναι η εκδρομή με βάρκα σε παγετώνες, πόλεις – φάντασμα του σοβιετικού κόσμου και παρατήρηση πολικών αρκούδων.

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε μπήκε σε βάρκα και σου περιγράφει την απόλυτη εμπειρία!

Βαρκάδα στους Παγετώνες, Σβάλμπαρντ

Ένα από τους καλύτερους τρόπους για να δεις απομακρυσμένα μέρη σε κάθε τόπο είναι δια μέσου θαλάσσης. Μια βαρκάδα με τα ειδικά τουριστικά πλοία είναι ιδανική για να σε κατατοπίσει πλήρως και να αποκομίσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον τόπο που επισκέπτεσαι. Στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ μάλιστα, η βαρκάδα είναι μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες -ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού-. Μ΄αυτό τον τρόπο μπορείς να δεις παγετώνες, πολικές αρκούδες και να επισκεφθείς εγκαταλελειμμένες πόλεις.

Οι βάρκες: Οι βάρκες που μεταφέρουν τους τουρίστες είναι χρηστικότητας 12-140 επιβατών και τα ταξίδια αυτά ξεκινούν ήδη από τον Μάρτιο.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ: Κατά τη διάρκεια τη διάρκεια του ταξιδιού μας στο Σβάλμπαρντ τον Αύγουστο του 2020, ήταν ιδανική επιλογή να κάνουμε βαρκάδα και να ανακαλύψουμε τα πιο όμορφα μέρη της περιοχής. Η βαρκάδα είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να δεις πολική αρκούδα από κοντά. Με τη βαρκάδα επισκέπτεσαι επίσης καταπληκτικά μέρη όπως την πόλη Μπάρεντσμπουργκ και την πόλη Πυραμίντεν. Και το Μπάρεντσμπουργκ αλλά και η Πυραμίντεν είναι πόλεις που είναι μεν εγκαταλελειμμένες, παρόλα αυτά διαθέτουν κατάλυμα στο οποίο μπορείς να φας και να κοιμηθείς. Αν κάνεις τη βαρκάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείς να δεις και την μικρή πόλη-φάντασμα Grumant από το σκάφος (χωρίς να κατέβεις).

3 COMMENTS

  1. Καλησπέρα. Πότε θα προβληθεί το επεισόδιο στο Σβαλμπαρντ; Πήγατε και πιο βόρεια από το Pyramiden; Moffen islands, Hinlopen strait, Nordaustlandet?

    • Γεια σου Μάκη,

      για τις προβολές των επεισοδίων ενημερώνουμε πάντα στο site αλλά και στα social media μας. Πήγαμε σε αρκετά μέρη της περιοχής που θα δείτε στο επεισόδιο! 🙂

      • Ευχαριστώ και ανυπομονώ γιατι θέλω πραγματικά να πάω αν και δεν το λες φτηνό το ταξίδι. Αλλά τι να κάνουμε ορισμένα ταξίδια είναι εμπειρίες ζωές και πρέπει για να τα πραγματοποιήσεις να κάνεις και τις ανάλογες θυσίες. Πέρυσι πήγα με την οικογένεια Πρωτοχρονιά στο Ροβανιεμι και ήταν φανταστικά αν και δεν είδαμε το Β. Σέλας λόγω καιρού. Δεν πειράζει είναι αφορμη για ένα ακόμη ταξιδι. Τα επεισόδια και τα βιντεάκια για τον εξοπλισμό με βοήθησαν πάρα πολύ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω επίσης μήπως έγινε κάποιο λάθος στο mainslider του 3ου μέρους του ταξιδιού στα Φεροε (ολόκληρο επεισοδιο); Γιατί πίσω από τον Ευτυχή βλέπω την παγκοσμια τράπεζα σπόρων που είναι στο Longyearbyen στο Svalbard. Καλή συνέχεια και καλά ταξίδια. Εύχομαι να πάτε και από Ανταρκτική μεριά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here