- Διαφήμιση -
Home ΕΥΡΩΠΗ Το επικό μας ταξίδι Σκανδιναβία

Το επικό μας ταξίδι Σκανδιναβία

- Διαφήμιση -

Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθήσατε στο Happy Traveller τα τρία μέρη του ταξιδιού μας στην Σκανδιναβία που κάναμε με το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama. Ήταν μια οργανωμένη εκδρομή 7 ημερών που περιλάμβανε Κοπεγχάγη (Δανία), Όσλο, Μπέργκεν (Νορβηγία) και Στοκχόλμη (Σουηδία). Είναι απίστευτο πως μέσα σε μία εβδομάδα μπορεί κάποιος να δει όλα αυτά τα υπέροχα μέρη σε μία οργανωμένη εκδρομή. 3 χώρες σε 1 εβδομάδα! Δείτε την εκδρομή εδώ.

epaggelmata me taxidia happy traveller

Το ταξίδι μας ξεκίνησε με πτήση για Κοπεγχάγη. Στην Κοπεγχάγη αφιερώσαμε ολόκληρο Happy Traveller μιας και είναι από τις πιο γοητευτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κάναμε ποδήλατο, δοκιμάσαμε τοπικές σπεσιαλιτέ και είδαμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.

Δείτε το επεισόδιο Happy Traveller στην Κοπεγχάγη εδώ 

bergen happy traveller C0133T01

Από Κοπεγχάγη φύγαμε με κρουαζιερόπλοιο και μετά από μία εκπληκτική ταξιδιωτική εμπειρία εν πλω φτάσαμε στο Όσλο το άλλο πρωί. Από εκεί μπήκαμε στο πούλμαν και ξεκινήσαμε τη διαδρομή μας στην Δυτική Νορβηγία. Πήγαμε στο χωριό Φλαν και κάναμε μια ατμοσφαιρική διαδρομή με πλοίο στα Νορβηγικά Φιόρδ. Στη συνέχεια πήγαμε στο γραφικό Μπέργκεν. Στην διαδρομή από Όσλο για Μπέργκεν πήγαμε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές με τρένο στον κόσμο. Καταλήξαμε Όσλο και αφού το εξερευνήσαμε, αναχωρήσαμε για Στοκχόλμη.

Δείτε το επεισόδιο Happy Traveller στη Νορβηγία εδώ.

stockholm sweden happy traveller (3) copy

Στη Στοκχόλμη είχαμε ξεναγήσεις με το Cosmorama στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης και επισκεφθήκαμε ένα απίθανο μουσείο με το πιο καλοδιατηρημένο ξύλινο πλοίο εποχής στον κόσμο. Κάναμε ποδήλατο, δοκιμάσαμε τοπικές γεύσεις και εξερευνήσαμε τα πιο ενδιαφέρουσα σημεία της πόλης.

Δείτε το επεισόδιο Happy Traveller στη Στοκχόλμη εδώ 

Από Στοκχόλμη επιστρέψαμε πίσω Ελλάδα αεροπορικώς με πτήση που ήταν στον πακέτο από το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama. Γενικά όλες οι πτήσεις και λοιπές μετακινήσεις καθώς και τα ξενοδοχεία, οι μετακινήσεις οδικώς, οι ξεναγήσεις και οι είσοδοι στα μουσεία που πήγαμε είναι όλα στην τιμή της εκδρομής.

Η εκδρομή αυτή που πήγαμε είχε και προαιρετική συνέχεια. Υπήρχε και επιλογή για 10 μέρες που περιλάμβανε το Ελσίνκι (που είδαμε σε άλλο Happy Traveller) καθώς και το Τάλιν της Εσθονίας που θα πάμε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον. Εσείς όμως μπορείτε να επιλέξετε την 10ήμερη εκδρομή και να πάτε και σε αυτά τα μέρη στο ίδιο ταξίδι. 5 χώρες σε 10 ημέρες!

Έχοντας κάνει πολλά ταξίδια στο εξωτερικό γνωρίζουμε καλά ότι αν κάποιος θελήσει να κάνει το αντίστοιχο ταξίδι κλείνοντας μόνος του αεροπορικά, ξενοδοχεία και ενοικίαση αυτοκινήτου για τις διαδρομές στην Νορβηγία, το κόστος θα βγει πολύ υψηλότερο, τουλάχιστον διπλάσιο. Αυτές οι χώρες είναι γενικά πολύ ακριβές και μια τέτοια οργανωμένη εκδρομή είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή. Εκτός των άλλων το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δύσκολο να το κάνεις γιατί εμάς το πούλμαν που μας πήγε στην αρχή της διαδρομής με το πλοίο στα Φιορδ της Νορβηγίας αλλά και αντίστοιχα στο τρένο με τον καταρράκτη, ήρθε και μας πήρε αντίστοιχα από άλλα σημεία στο τέλος της κάθε διαδρομής, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις αν έχεις νοικιάσει αυτοκίνητο.

Το πολύ καλό με την συγκεκριμένη εκδρομή ήταν ότι είχαμε μαζί έμπειρο συνοδό-αρχηγό σε όλο το ταξίδι. Ο αρχηγός μιας εκδρομής με το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama κανονίζει όλες τις λεπτομέρειες κατά την διάρκεια του ταξιδιού και βοηθάει να αντιμετωπιστούν οτιδήποτε θέματα παρουσιαστούν. Επίσης έχει πολλές γνώσεις και παρέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τα μέρη που πηγαίνουμε, πέρα από όλα όσα μας λένε οι τοπικοί ξεναγοί που έχουμε σε κάθε μέρος/πόλη.

happy traveller collage copy

Σε γενικές γραμμές η εκδρομή αυτή μας άρεσε πολύ και πιστεύουμε ότι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δει ένας ταξιδιώτης τόσα πολλά μέρη σε μία εβδομάδα. Μπορεί να μην έχεις άπειρο χρόνο σε κάθε μέρος, άλλα για να δεις τα βασικά και να πάρεις μια καλή γεύση αρκεί. Είναι σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλά δομημένο και πλούσιο πρόγραμμα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είχαμε την ευκαιρία να πάμε.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής μας στον παρακάτω σύνδεσμο. Επίσης εκεί θα βρείτε και πληροφορίες όπως κόστος και ημερομηνίες σε περίπτωση που θέλετε και εσείς να κάνετε το ταξίδι που κάναμε και εμείς.

COSMORAMA: Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Νορβηγικά Φιορδ

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία για το πρόγραμμα, τα ξενοδοχεία, τα μέρη που επισκεφθήκαμε κλπ μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το Cosmorama εδώ και να τους αναφέρετε το συγκεκριμένο ταξίδι που είδατε στο Happy Traveller.

Καλό ταξίδι!

1 COMMENT

  1. Γειά σας Ευτύχη και Ηλέκτρα!!! Επειδή σχεδιάζω και εγώ στο μέλλον να κάνω ταξίδι στη Σκανδιναβία, θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Ποια σκανδιναβική πόλη σας άρεσε πιο πολύ;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here