Πεζοπορία στα Φίτζι
Πεζοπορία στα Φίτζι

Πάρα πολλοί ταξιδιώτες αγαπούν τα τροπικά μέρη. Όχι μόνο για το γεγονός ότι έχουν θάλασσα, δραστηριότητες και ήλιο αλλά επειδή στα τροπικά μέρη βλέπεις ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και διαφορετικούς ανθρώπους. Κατά την επίσκεψή μας στα Φίτζι καταλάβαμε τον λόγο που όλοι λένε για το πόσο καλοσυνάτοι είναι οι ντόπιοι. Οι άνθρωποι στα Φίτζι έχουν μια έμφυτη χαρά η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού του. Κατά μια έννοια το ταξίδι σου εκεί θα είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες εμπειρίες αφού τόσο θετική ενέργεια πηγάζει από παντού. Από τη φύση, από τους ανθρώπους αλλά και από εσένα τον ίδιο που βρίσκεσαι σε ένα τόσο ιδιαίτερο μέρος.

Όταν φτάσεις άσε τους ντόπιους να σε καλωσορίσουν με την παραδοσιακή τελετή τους. Κάτσε οκλαδόν στο πάτωμα μαζί τους και δέξου την κούπα με το «κάβα». Πιες το, είναι το παραδοσιακό τους ρόφημα. Απόλαυσε την φιλοξενία τους και το καλωσόρισμά τους.

Τα Φίτζι παρέχουν στον ταξιδιώτη δραστηριότητες γεμάτες αδρεναλίνη όπως διαδρομές ανάμεσα στα τροπικά δάση, εντυπωσιακοί καταρράκτες, κανό, καταδύσεις και φυσικά σέρφ. Η εμπειρία του να βρίσκεσαι εκεί δεν περιορίζεται μόνο στο χαλάρωμα και την ηλιοθεραπεία, αλλά πηγαίνει πολλά βήματα παραπέρα. Η επίσκεψη στα χωριά και η γνωριμία με τους ντόπιους θα είναι από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες της ζωής σου. Μια μέρα φρόντισε να πας για εκκλησιασμό μαζί με τους ντόπιους, να ακούσεις τα τραγούδια τους και να περάσεις μαζί τους ένα ολόκληρο πρωινό. Κάπου εκεί θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις που κρύβεται η μαγεία των Φίτζι.

Κάποιος θα είχε στο μυαλό του ότι τα Φίτζι είναι μόνο μια ατελείωτη καταγάλανη παραλία, αλλά δεν είναι έτσι. Έχει άπειρα πράγματα να δεις, να μάθεις και να μεταφέρεις στους γύρω σου. Όμορφα πράγματα, ξεχωριστά, που θα σε κάνουν να ερωτευτείς με το μέρος. Φυσικά αν απλώς θέλεις να πας στα Φίτζι για να απολαύσεις την ατελείωτη παραλία, είναι ελεύθερος να το κάνεις. Αλλά να ξέρεις από πριν ότι θα χάσεις πολύ σημαντικά κομμάτια του τόπου, της κουλτούρας και των ανθρώπων.

Η παραδοσιακή κάβα που πίνουν οι Φιτζιανοί.
Η παραδοσιακή κάβα που πίνουν οι Φιτζιανοί.

LEAVE A REPLY