Φλώρινα! Το στολίδι της Δυτικής Μακεδονίας και το μέρος που θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα απλά δεν το ξέρεις ακόμη! Η πόλη της νοστιμότατης ομώνυμης πιπεριάς που τρώμε μετά μανίας.

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, μαγεύτηκε και σου παρουσιάζει την πανέμορφη Φλώρινα!

florina stauros happy traveller

 

Γενικές Πληροφορίες: 

Εννοείται πως στην Φλώρινα -όπως και σε κάθε άλλο ελληνικό μέρος- πληρώνεις με ευρώ. Η πόλη έχει λίγο περισσότερους από 51.000 κατοίκους. Το κλίμα της Φλώρινας είναι το ψυχρότερο της Ελλάδας λόγω του υψομέτρου και της εσωτερικής θέσης της. Διάσημοι που κατάγονται από την Φλώρινα είναι ο Αγγελίνας αγωνιστής της Επανάστασης του 1821, ο Νικόλαος Πύρζας Μακεδονομάχος, η Βούλα Πατουλίδου και ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Επισκέψου την πόλη στις 23 Δεκεμβρίου όπου λαμβάνει χώρα ένα ξεχωριστό γεγονός, “Οι Φωτιές της Φλώρινας” στην Πλατεία των Ηρώων!

Η αρχαία ονομασία της περιοχής ήταν Λυγκηστίς. Η Φλώρινα απέχει 573 χλμ. από την Aθήνα και 160 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Οι λάτρεις του σκι μπορούν να επισκεφθούν το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας στο χωριό Πισοδέρι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

florina happy traveller (6)

Που να πας – Τι να δεις:

Ένα από τα πρώτα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς αφού φτάσεις στην Φλώρινα είναι ο ποταμός της Φλώρινας ή Σακουλέβας. Επίσης τα υπέροχα παλιά κτήρια της πόλης στην Λεωφόρο Ελευθερίας, είναι άξια παρατήρησης. Μια καλή πρόταση είναι να είναι να περάσεις και από το  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και να απολαύσεις τα εκθέματά του. Κάνε βόλτα στον πιο κεντρικό δρόμο της Φλώρινας, την Μεγάλου Αλεξάνδρου. Φυσικά μην ξεχάσεις να περάσεις μια βόλτα από την δημοτική αγορά και το παλιό παζάρι της πόλης. Τέλος, αν σου αρέσει το περπάτημα πρέπει να ανέβεις στο ύψωμα 1033 και τον σταυρό της Φλώρινας.

florina happy traveller (8)

Τι να φας: 

Εννοείται ότι πριν φύγεις πρέπει να δοκιμάσεις τα φημισμένα προϊόντα της περιοχής, όπως πιπεριές Φλωρίνης, φασόλια Πρεσπών, τσάι του βουνού, γλυκά του κουταλιού, ντόπιο τσίπουρο και κρασί Αμύνταιου. Βέβαια καλό θα είναι να αγοράσεις και κάποια από αυτά για το σπίτι σου.

florina happy traveller (5)  florina happy traveller (7)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here