fujian-china-happy-traveller

Θα την βρεις γραμμένη Φουτζιάν αλλά και Φουτσιάν. Όπως και αν την πεις είναι το ίδιο όμορφη και εντυπωσιακή. Αυτή η περιοχή της Κίνας είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες αλλά και ανεξερεύνητες περιοχές της χώρας. Εκεί θα γνωρίσεις μια διαφορετική Κίνα με πολλές ιδιαιτερότητες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Τα Hakka Houses, η Σιαμέν αλλά και ο τρόπος ζωής των κατοίκων θα σου αλλάξουν τον τρόπο που έβλεπες τα πράγματα έως τώρα -όσον αφορά την Κίνα-. 

Γενικές Πληροφορίες:

Η επαρχεία Φουτζιάν είναι μια όμορφη περιοχή με πληθυσμό 36.894.216 κατοίκους. Ο βασικός μισθός κυμαίνεται περίπου στα 700-800 ευρώ το μήνα και η ανεργία είναι μια παντελώς άγνωστη λέξη για τους κατοίκους της. Δουλειές όπως καθαριστής δρόμων κτλ αποτιμώνται μηνιαίως με περίπου 350 ευρώ το μήνα. Στην Φουτζιάν μια σημαντική ασχολία των κατοίκων είναι η παραγωγή τσιγάρων και η καλλιέργεια καπνών. Οι περισσότεροι επισκέπτες της Φουτζιάν, προέρχονται από την Μαλαισία, την Ταιβάν, την Σιγκαπούρη αλλά και από την ίδια την Κίνα.

Που να πας – Τι να δεις:

Ένα από τα πρώτα μέρη που θα πρέπει να επισκεφθείς στην Φουτζιάν είναι φυσικά η κεντρική πόλη Σιαμέν. Μπορεί να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά είναι εκπληκτική ως ορμητήριο. Επίσης είναι ιδανική για να σε εντάξει -έστω και ελάχιστα- στον κόσμο της Φουτζιάν. Όσο ταξιδεύεις στα ενδότερα της περιοχής πρέπει να επισκεφθείς τα όμορφα και γεμάτα ιστορία Hakka House αλλά και να φας ή να μείνεις σε ένα από αυτά. Στην συνέχεια θα πρέπει να περάσεις μια βόλτα από το χωριό Xunpu (Σανπού), το οποίο φημίζεται για τα σπίτια του που είναι φτιαγμένα από όστρακα.  Μια σύντομη βόλτα από την πόλη QuanZhou (Τουάν Τσου) αρκεί. Είναι μικρή και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείς να δεις τα πιο σημαντικά σημεία της. Τέλος, το νησί Gu Lang Yu είναι μια απαραίτητη στάση στο ταξίδι σου. Εκεί θα απολαύσεις τον Shuzhuang Garden, την Zig Zag Bridge, το Μουσείο Πιάνου αλλά και τον SunLight Rock με την εκπληκτική θέα.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Το πιο παραδοσιακό φαγητό της Φουτζιάν είναι νούντλς με θαλασσινά. Είναι θα λέγαμε το πιο παραδοσιακό πιάτο της περιοχής. Αυτό το πιάτο διαθέτει ήπια γεύση και είναι αρκετά ενδιαφέρον και «εύκολο» αφού μπορούν να το δοκιμάσουν και οι πιο «δύσκολοι» της παρέας. Φυσικά στην Φουτζιάν θα βρεις και όλα τα υπόλοιπα παραδοσιακά κινέζικα πιάτα τα οποία βασίζονται στο κρέας, το ψάρι, τα νούντλς και το ρύζι.

Πως να μετακινηθείς:

Η αλήθεια για την περιοχή είναι πως οι ντόπιοι δεν τα πάνε καθόλου καλά με τα αγγλικά, έτσι λοιπόν, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ταξί, καλό θα είναι να έχεις από πριν την διεύθυνση που θέλεις να πας γραμμένη στα κινέζικα ή να έχεις κάποιον  ξεναγό ο οποίος θα συνεννοηθεί με τον ταξιτζή. Να θυμάσαι πως η σημαία κοστίζει 10 γουάν και η πρόσθετη χρέωση είναι 2 γουάν το χιλιόμετρο. Το να νοικιάσεις ένα δικό σου ΙΧ δεν σου το προτείνουμε καθώς είναι αρκετά δύσκολο να οδηγήσεις εντός της Κίνας αλλά και της Φουτζιάν, λόγω άγνοιας των δρόμων. Η καλύτερη επιλογή μετακίνησης εκεί, είναι με βανάκι-λεωφορείο και φυσικά παρέα με το γκρουπ και την ξεναγό σου. Είναι πολύ εύκολο να χαθείς και να μην βρίσκεις ούτε έναν άνθρωπο που μιλάει αγγλικά για να συνεννοηθείς.

Που να μείνεις: 

Από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να έχεις φροντίσει φτάνοντας στην Σιαμέν της Κίνας, είναι φυσικά η διαμονή σου. Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και μείναμε στο καλύτερο κατάλυμα της περιοχής. Το Park City Hotel είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις στην Σιαμέν της Φουτζιάν. Αν θέλεις να εξασφαλίσεις και εσύ την διαμονή σου στο Park City Hotel, μπες εδώ.

Info για την Φουτζιάν:

  • H Φουτσιάν χωρίζεται σε εννέα νομούς.
  • Μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσά της, είναι η Φουζού.
  • Το μεγαλύτερο μέρος της Φουτζιάν διοικείται από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ενώ το αρχιπέλαγος Kinmen και Matsu είναι υπό την κυριαρχία της Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν).
  • Έχει έκταση 121.400 τ.χλμ. και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 36.894.216.

fujian-china-happy-traveller-2 fujian-china-happy-traveller-3

DCIM100GOPROG0038466.

DCIM100GOPROG0098338.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here