Το Gjógv είναι από τα καλύτερα φυσικά λιμάνια των Φερόων. Σ΄αυτό το χωριό θα δεις ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της χώρας, θα σε μαγέψει το φυσικό τοπίο και θα ερωτευτείς την απομόνωσή του.

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε και σου παρουσιάζει τον όμορφο οικισμό Γκιόβ, που βρίσκεται απομονωμένος στο νησί Έστουροϊ.

Χώρα: Νησιά Φερόε
Νησί: Έστουροϊ (Eysturoy)
Χωριό: Γκιόβ (Gjógv)
Πληθυσμός: 49

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το Γκιόβ (Gjógv) είναι ένα χωριό που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού Eysturoy, στα νησιά Φερόες και απέχει οδικώς 63 χλμ. από την πρωτεύουσα Tórshavn. Κύριο αξιοθέατο του χωριού, είναι φυσικά το εντυπωσιακό φαράγγι που το έχει κάνει γνωστό. Το χωριό αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1584, αλλά φαίνεται ότι υπήρχε πολύ πριν.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Το όνομα του χωριού, Gjógv, σημαίνει φαράγγι. Πήρε το όνομά του από το φαράγγι Faroese gjógv που έχει μήκος 200 μέτρα. Εκτείνεται βόρεια προς τη θάλασσα από το χωριό.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Οι κάτοικοι του χωριού είναι κατά κύριο λόγο ψαράδες, κάποιοι απασχολούνται στο μικρό εργοστάσιο του χωριού ενώ άλλοι δουλεύουν στο ιχθυοτροφείο του χωριού, τον ξενώνα και το κάμπινγκ.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ: Η εκκλησία του χωριού, το μνημείο για τους ψαράδες που χάθηκαν στη θάλασσα, το γλυπτό μιας μητέρας και δύο παιδιών με θέα στη θάλασσα, το σχολείο που χρονολογείται από το 1884, η παλιά αίθουσα χορού του χωριού που ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε το 1986.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ: Οικονομική διαμονή στα νησιά Φερόε μπορείς να βρεις με ένα κλικ, εδώ.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ και άλλα ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με τα Νησιά Φερόε:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here