miami-hotel-1496807

Ίσως ένα από τα «δυσκολότερα» κομμάτια που έχει να διευθετήσει ο ταξιδιώτης, είναι η εύρεση ξενοδοχείου. Πολλές επιλογές, χαοτική πληθώρα και στην περίπτωση που δεν έχουμε ξαναεπισκεφθεί τον προορισμό τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα. Εσύ όμως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Παιδεύτηκε πολλές φορές ο Happy Traveller και έμαθε μέσα από αυτή την διαδικασία τους 10 καλύτερους τρόπους για να βρεις το ξενοδοχείο που θέλεις και σου τους παρουσιάζουμε εδώ στο HappyTraveller.gr.

1. Τιμή

Η τιμή είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι στο να κλείσεις ένα ξενοδοχείο. Αυτό ορίζει όλα τα υπόλοιπα. Θέσε το ταβάνι σου και ξεκίνησε να ψάχνεις με γνώμονα αυτό. Extra Hotel tip: Μην δώσεις παραπάνω από όσα μπορείς, γιατί κινδυνεύεις να καταστρέψεις το ταξίδι σου. Φάε τα εξτρά χρήματα στο μέρος που θα επισκεφθείς και όχι σε ένα πανάκριβο ξενοδοχείο.

2. Τοποθεσία

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου για εμένα έχει την ίδια βαρύτητα με την τιμή, δηλαδή την μέγιστη δυνατή. Μην κλείσεις ένα πολύ φθηνό ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται πχ. πολύ μακριά από το κέντρο, διότι αυτό θα σου τρώει χρήμα και χρόνο στις μετακινήσεις. Οπότε τα χρήματα που έχεις εξοικονομίσει κάνουν στην ουσία «μια τρύπα στο νερό».

3. Θέση για το αμάξι

Η θέση για να αφήσεις το αμάξι σου -ειδικά στο εξωτερικό- είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να κλείσεις ξενοδοχείο. Υπολογίζοντας πως σε κάποιες χώρες το ολοήμερο πάρκινγκ φτάνει και τα 25 ευρώ, είναι μια πολύ καλή εξοικονόμηση ε;!

4. Επιπλέον χρεώσεις

Κάποια ξενοδοχεία έχουν επιπλέον χρεώσεις σε πράγματα που σε κάποια άλλα θεωρούνται δεδομένα. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που χρεώνουν το Wifi. Αν θέλεις να ξέρεις από πριν τις επιπλέον χρεώσεις κάνε έναν έλεγχο μέσω της φόρμας που θα κλείσεις την διαμονή σου και επισκέψου το site του ξενοδοχείου σου.

5. Αριθμός αστεριών

Μπορεί να σου φανεί αστείο μα ο αριθμός των αστεριών ξεκαθαρίζει λίγο την κατάσταση. Όταν σε ενδιαφέρει αρκετά η ποιότητα του ξενοδοχείου μπορείς πάντα να βασίζεσαι στο πλήθος τους. Από 3-4 αστέρια και πάνω είναι -σχεδόν- βέβαιο πως θα έχεις μιας πρώτης τάξεως διαμονή.

6. Τι συμπεριλαμβάνει η διαμονή στο ξενοδοχείο.

Τσέκαρε ποιες παροχές έχεις σίγουρα και τι άλλο μπορείς να ζητήσεις. Κάποια ξενοδοχεία δίνουν -χωρίς χρέωση- χρήση πισίνας, γυμναστηρίου κτλ. Μην το αφήσεις στην τύχη. Μπορεί να ευνοείσαι και να μην το γνωρίζεις.

7. Δωρεάν Πρωινό

Ως επί το πλείστον τα ξενοδοχεία διαθέτουν δωρεάν πρωινό. Υπάρχουν φυσικά και άλλα που είτε δεν διαθέτουν καθόλου είναι διαθέτουν αλλά με εξτρά χρέωση (εδώ επανέρχομαι πάλι στο νούμερο 4 και τις επιπλέον χρεώσεις, προσοχή). Ενημερώσου για το αν θα έχεις πρωινό ή όχι και δες αν σε συμφέρει.

8. Σε περίπτωση παιδιών ή σκυλιών
τσεκάρετε την φιλικότητα προς αυτές τις ομάδες.

Τα παιδιά και τα σκυλιά είναι μια «πληγή» για τα ξενοδοχεία. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στα ξενοδοχεία για διακοπές για δουλειά και δεν θέλουν φωνές και φασαρίες. Άλλοι δε, έχουν αλλεργίες με τους τετράποδους φίλους μας και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Πριν αποφασίσεις να ταξιδέψεις με μικρά παιδιά ή το κατοικίδιό σου, ενημέρωσε το ξενοδοχείο.

9. Κριτικές

Διάβασε κριτικές online, ρώτησε φίλους και γνωστούς που τυχόν έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και γενικώς ενημερώσου. Δες τι αγάπησαν και τι μίσησαν οι άλλοι στο ξενοδοχείο που θέλεις να πας μιας και αυτό μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά στην επιλογή.

10. Μην καταλήξεις αμέσως

Εκτός αν είναι εκπληκτική προσφορά με τέλεια τιμή. Ψάξ’το λίγο, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που μπορεί να καλύψουν τις ανάγκες σου. Δεν είναι σίγουρο ότι όσα βγαίνουν πρώτα είναι πάντα τα καλύτερα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here